fbpx

Tisza Zoltán “gálamérkőzése” a cyclocross világbajnokságon

A Luisville-ben (USA) február 3-án sorra kerülő cyclocross világbajnokságon a 2009-ben még magyar bajnoki címet szerző Tisza Zoltán képviselheti Magyarországot, akinek 45 évesen ez minden bizonnyal utolsó ilyen világversenye lesz az elit kategóriában!

Zoli évek óta az Egyesült Államokban él és edzősködik, s miután a 2013-as bajnok, Buruczki Szilárd (Merida-Kőbánya TC) számára nem jött össze a kiutazás, adta magát a lehetőség a még mindig aktívan versenyző sportember számára. Érdekesség, hogy Tisza Zoli segíti Buruczki Szilárd és a master kategória 2013-as cyclocross bajnoka, Cser Gábor (Alpinebike Team-Giant-Endura-CsontiCar), no meg az országúti bajnok, Kusztor Péter (Utensilnord-GSG) felkészülését is.

Zoli a részvétel kapcsán az alábbi levelet fogalmazta meg:

“Sziasztok!

Legtöbben tudjátok, hogy milyen szenvedély és elkötelezettség számomra a kerékpársport, a versenyzés és az az életstílus, ami a sporttal együtt jár. Vannak, akik a legmagasabb szinten, életüket erre a sportra áldozva, elkötelezetten róják a kilométereket és megtesznek mindent azért, hogy győzzenek. Nálam ez sosem volt így, mert engem az odatartozás és a versenyzés volt, ami mindig vonzott és motivált. Hogy része legyek ennek a „gépezetnek” és hogy jól helytálljak… Talán ezért is élveztem mindig, és sosem égtem ki!

Számomra a sport megtanított mindent, ami az élethez szükséges. Ezen keresztül látom a világot és formált azzá, aki ma vagyok. Sosem voltam mániákus, mindig mindent alapjaiból nézek és nem tekintem magától értetődőnek! Minden nap hajlandó vagy újat tanulni másoktól, és élvezem minden percét, napját a sporton és a versenyzésen keresztül annak az útnak, amit 11 éves korom óta járok!

A szüleim és a sport megtanított, hogy álmodjak és hogy „kergessem” az álmaimat, de legfőképpen, hogy mindig nagyot álmodjam. Sose adjam fel, és elkötelezetten, másokat tisztelve, senki fölé nem helyezve magam, képes legyek tanulni és tanítani másokat ezen a hosszú úton. Megtanultam edzőimtől és szüleimtől az elkötelezettséget, egy csapathoz tartozást, megosztást, és nem csak egymásért küzdeni egy közös célért, de egymás sikereinek is tudni örülni. Hogy másképpen lássam a világot, és azt a szenvedélyt, amit a sport és a versenyzés adott, az élet minden területén ki tudjam használni, és hogy legyenek céljaim!

Ez az út, ami sok bukással és elkötelezettséggel jár, megtanulni értékelni minden kis sikert, tanulni a hibákból, új motivációkat és célokat építeni ezekből, és hogy mindig és minden körülmények között a legtöbbet tudjam adni magamból. De legfőképpen amit megtanultam, az, hogy magabiztos legyek, ne féljek az ismeretlentől, vagy attól, hogy elessek, elbukjak a célhoz vezető úton, mert mindig tanulok belőle, erősebb és tapasztaltabb leszek a bukások által, és még keményebben dolgozva odaérjek a célomhoz.

Itt szeretném megköszönni a szüleimnek, rokonaimnak, volt edzőimnek, barátaimnak, hogy tanítottak, neveltek, elfogadtak, támogattak, s hogy állandóan egyengették az utamat. De legfőképpen azt szeretném megköszönni, hogy hittek bennem, és hogy mindig segítettek és támogattak! Nélkülük, nélkületek sosem lettem volna az, aki ma vagyok, és ezért állandóan hálás leszek! Remélem egy kicsit vissza tudok „fizetni” abból a sok szeretetből és segítségből, amit tőletek kaptam!

Szeretném megosztani veletek, hogy az 2013-as elite cyclocross világbajnokságra az UCI elfogadta a szövetség nevezését, és képviselni fogom kis hazánkat a versenyen!

Itt szeretném megköszönni Törzsök Zsoltnak és Stubán Ferencnek a segítséget és bizalmat, hogy életem utolsó világbajnokságát mehetem, hisznek bennem, hogy becsülettel helyt fogok állni, és hogy meghálálom bizalmukat. Szintén itt szeretném megköszönni Varga Orsolyának és Tarapcsák Péternek, hogy éveken át segítettek, amikor versenyengedélyeimet, vagy egyéb problémáimat meg kellett oldani távol otthonról.

Tisza Zoli”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo