fbpx

Radwelt Michi Knopf: a magyar vásárlókat is várja a megújult kerékpárbolt

MEGASALE AKCIÓ!!!

December 7-én érkezik egy kamion tele bringával (kb.600 db) Mattersburgba, amely Ausztria legnagyobb kerékpárboltjainak (bikepalast.at hálózat) szezonvégi kiárusítára szánt készleteit hozza.

A szezonvégi kiárusítás keretében akár -70%-al olcsóbban tudod megvásárolni ezeket a bringákat a következő márkákból: Cervelo · Cannondale · Corratec · Haibike · Centurion · Trek · Merida · Kuota · KTM · Zipp · Xentis · Mavic · Sidi · Shimano · Lightweight! Mountain bike-, országúti, elektromos-, trekking- és gyermek kerékpárok, kiegészítők!

Az akció csak 2 napig tart: 2012. december 7-8. (péntek-szombat)

A magyar határtól csak 15 km-re Mattersburgban!

A bolt jelenlegi akciós készletei itt elérhetőek : http://www.bikepalast.com/index.php/cat/c438_Bike-Sale-Mattersburg.html

Információ magyar nyelven: tel.: +43 660 3000 200 vagy michi@radwelt.co.at

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

CIKKÜNK A BOLTRÓL:

A kor legkiválóbb acél versenyvázai gazdag szín- és vázméretbeli választékkal, kisszériás, CNC-zett csemegék, Magyarországon akkoriban beszerezhetetlen alkatrészek tömkelege – mindezekért nem kellett messzire menni a kilencvenes években, csupán Mattersburgig… A világ azóta nagyot változott, de vannak dolgok, amik nem változnak: a burgenlandi kisváros főutcáján – tulajdonosváltás után – megnövelt alapterületen a mai kor követelményeinek megfelelő, minden vásárlói réteg igényeit kielégítő választékkal üzemel tovább a régió legnagyobb kerékpárboltja.

Radwelt Michi Knopf: a magyar vásárlókat is várja a megújult kerékpárbolt

Több mint harminc éve változatlan helyen

A hetvenes évek második felében nyitotta meg kapuit Mattersburgban – avagy régi magyar nevén Nagymartonban – a Gitti’s 2 Rad Shop. Széles áruválasztéka jóvoltából hamar népszerűségre tett szert a környéken, és pár évtized alatt a burgenlandi régió legnagyobb kerékpárboltjává nőtte ki magát. Ez a pozíció azóta is változatlan, hiszen hasonló komolyságú osztrák üzletet legközelebb csak Bécsben találhat az érdeklődő. Mattersburg Soprontól 20-, a határtól pedig alig 15 kilométerre fekszik, így a bolt a magyar kerékpárosok körében is gyorsan közkedveltté vált.

Az egykori Gitti’s 2 Rad Shop homlokzati festményének részlete

A kilencvenes években itt bármi beszerezhető volt, ami idehaza még Budapesten sem volt kapható: a csúcskategóriás alkatrészektől kezdve a legjobb olasz országúti kerékpárvázakig bezárólag. Nemrég tulajdonosváltás történt az üzlet élén, és 2011. március 1-jén új arculattal, megújult választékkal, a megszokott helyen nyílt meg ismét a kerékpárbolt, amely immár „Radwelt Michi Knopf” néven várja a magyar vásárlókat is…

Világmárkák 800 négyzetméteren

A korábban patinás családi vállalkozásként üzemelő kerékpárboltot az egykori osztrák profi hegyikerékpáros, országúti- és pályaversenyző Michael Knopf vette át nemrég. Ezután a boltnak közel négy évtizede otthont adó, a mattersburgi főutcában található épület felújításra került, a földszinti eladóteret korábban más funkcióval üzemelő helyiségekkel nyitották össze, így egy légterű, mintegy 800 négyzetméteres eladóteret nyertek.

Radwelt Michi Knopf: a magyar vásárlókat is várja a megújult kerékpárbolt

A bringák és alkatrészek bemutatása mellett tágas kávézó- és folyóirat olvasó is helyet kapott a földszinten, valamint a bejárat mellett nyíló műhelyt sem a megszokott zsúfoltság jellemzi, hanem tágas és átlátható munkaállomás fogadja a betérőt. A lehetőségek azonban ezzel még nem zárultak le teljesen, hiszen az emeleten további hatalmas terek várnak arra, hogy a fejlesztés egy következő lépcsőjében bringákkal és alkatrészekkel népesüljenek be.

Radwelt Michi Knopf: a magyar vásárlókat is várja a megújult kerékpárbolt

Persze az alapterület önmagában nem sokat ér, ha nincsen megtöltve tartalommal, esetünkben azonban nem erről van szó: a kerékpározás minden szakágának művelői megtalálhatják itt a számukra érdekes portékát.

Radwelt Michi Knopf: a magyar vásárlókat is várja a megújult kerékpárbolt

Tizennyolc kerékpármárkából választhat a vásárló, a bolt 600 darabos állandó kerékpár készlettel rendelkezik, ebből 50 darab E-Bike. A száguldás szerelmesei a Pinarello, a Look, az Airstreeem, a Cervélo és a Kuota; a hegyibringások az Univega, a Merida, a KTM, a Corratec és a Centurion; a túrázók és városi közlekedők a Puch és a Raleigh termékeiből szemezgethetnek, míg a durvább felhasználási területre az UMF bringái nyújtanak megoldást.

Radwelt Michi Knopf: a magyar vásárlókat is várja a megújult kerékpárbolt

Nem beszélve persze a több szakágban is az élen járó márkákról, mint amilyen a Cannondale vagy a Trek. Olyan speciális igényekre is van azonban válasza az üzlet dolgozóinak, mint amilyen a gyerekkerékpár – a Puky fantázianevű gépek jóvoltából –, vagy az E-Bike, mely kategóriát többek között a Flyer típusai fedik le. Ha valakinek esetleg a két kerék túl sok lenne, az a QU-AX termékeiből válogathat…

Radwelt Michi Knopf: a magyar vásárlókat is várja a megújult kerékpárbolt

A boltban elérhető alkatrészmárkák felsorolása meghaladná ezen írás terjedelmét, így csak a szemezgetés szintjén néhány csemege a választékból: Campagnolo és 3T alkatrészek, Lightweight és Zipp kerékszettek, Schmolke, Becker Carbon és Carbonice karbon kiegészítők, Terry női nyergek, valamint Roeckl, Castelli és Sidi ruházat.

Radwelt Michi Knopf: a magyar vásárlókat is várja a megújult kerékpárbolt

A tulajdonos és üzletvezető: Michi Knopf

A bolt biztos szakmai hátterét az üzlet első embere, a napjainkban is aktívan versenyző Michi Knopf biztosítja. A kerékpáros versenysportban 1994 óta jelen lévő tulajdonos négy szakágban mozog otthonosan. Versenyzői karrierjét hegyibringásként kezdte, 1996-ban ifiként már az osztrák válogatott keret tagja, majd elit versenyzőként többszörös osztrák bajnok, bajnoki dobogós és nemzeti kupagyőztes. Országúton 2005-ben 2. az UCI 2.2-es „The Paths of King Nikola” többnapos második szakaszán, majd ugyanebben az évben a Sava Kranj négyfős váltójának tagjaként 12 órás, ma is érvényben lévő országúti világcsúcsot jegyez 530,58 km-es (44,2 km/h) teljesítménnyel, továbbá 2009-ben legjobb osztrákként fejezi be a nemzeti körversenyt.

Az üzletvezető, Michi Knopf

Pályán 2007-ben 4000 méteres egyéni üldöző bajnok, emellett sprint, scratch és 1000 méteres állórajtos időfutamban is dobogós helyezésekkel bír. Az elmúlt években az osztrák ciklokrossz viadalok állandó résztvevője számos győzelemmel a tarsolyában. A boltvezető németen kívül kiválóan kommunikál angolul is, de a magyar vásárlók az üzletben dolgozó ötszörös master MTB nemzeti bajnok – Horváth Csaba – jóvoltából anyanyelvükön is megkaphatják a kiválasztáshoz, a vásárláshoz szükséges információkat.

Benézni bármikor érdemes, de amikor különösképpen:

Az üzlet széles áruválasztékával bármikor a magyar vásárlók rendelkezésére áll, de 2012 tavaszán néhány időszakban különösképpen érdemes meglátogatni a mattersburgi kerékpárboltot. A következő időpontokban az alábbi programokkal várja az érdeklődőket a Radwelt Michi Knopf:

2012. március 11. – Kerékpár tesztelési lehetőség MTB túra formájában a Mattersburgtól pár kilométerre fekvő Rozália-kápolnát érintő útvonallal

2012. március 18. – Országúti kerékpár tesztelési lehetőség szervezett túra keretein belül a Mattersburg-Mörbisch-Rust-Mattersburg útvonalon

2012. április 5-7. – Tesztnapok, melyek során Merida, Airstreeem és Hai Bike kerékpárok, Flyer E-Bike-ok, valamint Zipp kerékszettek kipróbálására nyílik lehetősége bárkinek

2012. április 12-14. – A KTM tesztkamion Mattersburgba látogat, ahol a cég összes E-Bike modellje kipróbálható lesz

Tesztelési lehetőség festői környezetben: a Rozália-kápolna mellől letekintve balról Fraknó vára, a távolban pedig Mattersburg

A boltba és a tesztnapokra minden kedves érdeklődőt, vásárlót szeretettel vár a Radwelt Michi Knopf!

Elérhetőség:

Radwelt Michi Knopf

7210 Mattersburg (Burgenland, Ausztria), Hauptstraße 1.
Telefon: (+43) 02626 63224 vagy (+43) 0660 3000 200
Fax: (+43) 02626 63224

e-mail: office(kukac)radwelt.co.at

Nyitva tartás:

Hétfőn, kedden, szerdán és pénteken: 9:00-12:00; 14:30-18:00

Csütörtökön és szombaton: 9:00-13:00

További információk:

– www.radwelt.co.at

boltbemutató német nyelven

Szöveg és Fotó: Radwelt Michi Knopf

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo