fbpx

Lezyne Macro GPS HRSC kerékpárkomputer

A sokak által ismert Lezyne márkát a Truvativ egykori alapítója hozta létre. Az eredeti cél egy innovatív, dinamikus fejlesztőcsapat létrehozása volt, amely a kerékpár-kiegészítőket a mai kerékpárokhoz méltó technikai szintre emeli. A cég 10 éves fennállása során mindezt sikerrel megvalósította, a Lezyne kiegészítők elismerten a legmagasabb minőségi szintet képviselik. A márka a lámpák, pumpák és szerszámok után a GPS-komputerek piacán is sikerrel startolt, hét modellből álló flottát építve, amelyben az egyik közkedvelt modell a most bemutatott Lezyne Macro GPS.

komputerkorkep_lezyne_3A Macro GPS az egyik legkedvezőbb áron kapható Lezyne GPS-készülék, mindazonáltal a lehetőségek széles tárházát kínálja a profi edzésmunkát végző, a messzi tájakon túrázó, vagy éppen az adatok iránt érdeklődő bicajosoknak. Egyáltalán nem lesz hiányérzetünk a Macro GPS használata során: a fejlett GPS-vevő az amerikai mellett az orosz műholdak jeleit is fogadja, így gyorsan csatlakozik, megbízható vételt biztosít. Emellett a Macro GPS nagyméretű képernyőjével tűnik ki mind a Lezyne, mind a piac kínálatában.

A Macro a többi Lezyne GPS-modellhez hasonlóan a külső érzékelőkkel és a telefonnal történő integráció terén is kimagasló szintű. Többféle külső érzékelővel párosítható, watt-, sebesség-, pedálfordulat-, pulzusmérő egyaránt csatlakoztatható hozzá, de akár még az elektronikus váltórendszerekkel is képes kommunikálni. A kulcs a Lezyne Ally telefon-alkalmazás, amely IOS és Anroid platformon egyaránt magas szintű szolgáltatást és praktikus használatot kínál. Ennek a Macro GPS az szenzorok mellett az okostelefonnal is “párosítható”, az onnan érkezett információt megjeleníti, illetve azokat letölthető formátumban tárolja. A telefonnal és az érzékelőkkel a összeköttetés Bluetooth® Smart protokollal történik. Az edzés végén az adatok a telefonra azonnal letölthetők, majd felkerülhetnek a Stava, Training Peaks oldalra vagy a gyártó saját GPS Root közösségi site-jára.

A HRSC puzus-, sebesség- és pedálfordulat-jeladót is tartalmaz, két különböző konzollal kiegészítve...

A HRSC változat pulzus-, sebesség- és pedálfordulat-jeladót is tartalmaz, két különböző konzollal kiegészítve…

A modern telefonok fejlett navigációs lehetőségeit kihasználva a Lezyne Macro GPS a készülékkel szinkronizálva megjeleníti a követendő útirányt, lépésről-lépésre, kanyarról-kanyarra. A Lezyne Ally alkalmazást használva a Google Maps, a Google Earth és egyéb kerékpáros közlekedést elősegítő site-okon lévő információk, javaslatok is integrálhatók a navigációba. Emellett Live Tracking és Strava Live Segmens útvonalrészeket is fogad, ezeken végignavigálja a kerékpárost, majd a rögzített adatok feltölthetők a Strava oldalára. Külön navigációs érdekesség a “kenyérmorzsa-szórás”, azaz a a készülék visszanavigál a már megtett úton, akár a városi közlekedésben, akár kint a vadonban!

A másik fő szolgáltatás a telefonra érkező üzenetek megjelenítése a készülék kijelzőjén. A telefon pihenhet a táskában vagy a mezzsebben, miközben mind a bejövő hívásokról, mind az üzenetekről értesülünk, illetve ezekre még reagálni is tudunk. Tehát a sportolás során nem igazán praktikusan kezelhető, túlzott méretű, sérülékeny telefon helyett egy strapabíró, vízálló, a kezelés szempontjából optimalizált eszközt használhatunk, amely a kerékpár kormányán, kézközelben kap helyet. Mint a leírásból látható, a Macro GPS egyszerre integrálja a külső jeladókat és a telefont, biztosítva az adatok gyűjtését, tárolását és letöltését, továbbá a fejlett navigációt, illetve a külvilággal való összeköttetést tesz lehetővé.
komputerkorkep_lezyne_12
A rengeteg információ fejlett megjelenítést igényel. A Macro GPS kijelzője pixelgrafikus, tetszőleges adattípus, felosztás, sorrend kerülhet a nagyméretű, 40×32 mm-es, jól olvasható monokróm képernyőre. Az 5 rendelkezésre álló lapon maximum 4-4 sor információ jeleníthető meg, ezek összeválogathatók, átcsoportosíthatók, különböző felhasználáshoz különböző konfigurációban szerepelhetnek. Az akku feltöltése akár 22 óra működést tesz lehetővé, illetve a Macro GPS a memóriában 100 órányi adatot képes tárolni. Ez utóbbi kétségtelenül jól jön, ha a kerékpározást követően valamiért nem tudnánk az adatokat azonnal letölteni. Az üzemidő pedig többszöröse a telefonokénak, így nem történhet meg, hogy menet közben akkulemerülés miatt szakad meg az adatok vétele és rögzítése. Továbbá érdekes lehetőségeket kínál a beépített mozgásszenzor, amely érzékeli a kerékpározás során beiktatott szüneteket, pihenőket. Ilyenkor a készülék takarékos üzemmódba vált, ezzel csökkentve a fogyasztást. Részben így érhető el a kimagasló 22 óra üzemidő.


Mint látható, a kedvező árfekvés a Lezyne-nál nem jelent feltétlen “butítást”. A Macro GPS a legmodernebb technológiákkal lett felvértezve, így kínálva számtalan hasznos funkciót, teljes szenzor- és telefonintegrációt, fejlett navigációt könnyű kezelést a túrázó, a közlekedő vagy az edzésmunkát végző kerékpáros számára.

Elképesztő mennyiségű információt gyűjtenek, jelenítenek meg, tárolnak a mai modern kerékpárkomputerek: emellett az adatok letöltése, elemzése és közösségi oldalakon történő megosztása is biztosított!

Elképesztő mennyiségű információt gyűjtenek, jelenítenek meg, tárolnak a mai modern kerékpárkomputerek: emellett az adatok letöltése, elemzése és közösségi oldalakon történő megosztása is biztosított!

Idén már 7 Lezyne GPS komputer közül választhatunk...

Idén már 7 Lezyne GPS komputer közül választhatunk…

Általános technikai jellemzők (nem tartalmazza az összes funkciót):

  • adatátvitel Bluetooth Smart kapcsolattal
  • pulzus-, pedálfordulat-, sebesség- és wattmérő csatlakoztatás
  • Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás
  • Strava Live Segments letöltés, navigálás és feltöltés
  • Lezyne GPS Root adatfeltöltés
  • elektronikus váltórendszerrel szinkronizálható
  • intuitív négygombos kezelés
  • nagy felbontású pixelgrafikus képernyő
  • egyénre szabható információmegjelenítés
  • telefonintegráció, email és hívás-értesítés
  • teljes adatszinkronizálás Lezyne Ally alkalmazással
  • fejlett navigáció-támogatás számos szolgáltatással
  • GPS-alapú adatrögzítés
  • sebesség és pedálfordulat-szenzor csatlakoztatás
  • pulzusmérővel és/vagy wattmérővel kiegészítve intervallumos edzés-lehetőség és egyéb fejlett edzésfunkciók
  • visszaszámláló és körszámláló funkciók
  • háttérvilágítás
  • lítium akku akár 22 órás működéssel
  • mikro-USB töltés és adatátvitel-lehetőség
  • akár 100 óra adatmemória
  • 67.8 X 42.9 X 27.5 mm házméret
  • 40.1 X 31.7 mm képernyőméret
  • 76 gramm
  • vízálló és ütésálló kivitel
  • X-Lock Standard Mount rögzítés, HRSC modell esetében emellett kormány elé helyezhető konzollal

[divider scroll_text=””]

komputerkorkep_lezyne_19Modellváltozatok és árak:
Lezyne Macro GPS
Ajánlott végfelhasználói ár: 37 900 Ft.
Lezyne Macro GPS HR – pulzusmérő szenzorral
Ajánlott végfelhasználói ár: 48 900 Ft.
Lezyne Macro GPS HRSC – pulzus- sebesség- és pedálfordulat-mérő szenzorral, kétféle kormányrögzítéssel
Ajánlott végfelhasználói ár: 62 900 Ft.

További információ a gyártó honlapján.
[divider scroll_text=””]

komputerkorkep_lezyne_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo