fbpx

Ejtették a vádat Armstrong szövetségi doppingügyében

Két év után lezárult a szövetségi nyomozás Lance Armstrong és csapata, a U. S. Postal doppingügyében, az ügyészségnek nem sikerült elmarasztalnia sem a hétszeres Tour de France-győztest, sem csapatát.

Lance Armstrong – ahogy sikerei csúcsán – most is megúszta

 

A köztörvényes ügyben a csapatnál folyó szisztematikus doppingolással és doppingszerekkel való kereskedelemmel kapcsolatban nyomoztak (még az elmúlt évtized elejére-közepére visszamenőleg, amikor Tour-győzelmeiket aratták), európai szervezetekkel együttműködve. 2010-ben nagy port kavart Armstrong korábbi csapattársa (és a 2006-os Tour de France-győzelmétől doppingolás miatt megfosztott győztese), Floyd Landis coming out-ja, amikor nyíltan beszélt a U. S. Postal-nál történtekről, majd később egy másik korábbi csapat- és honfitárs, Tyler Hamilton is vallott korábbi csapata ellen. Mindezek ellenére a szövetségieknek nem sikerült bizonyítani a vádakat.

Armstrong röviden így kommentálta a vádak ejtését: „Örömmel hallottam, hogy a szövetségi ügyészség lezárta a nyomozást, ez a helyes döntés, és respektálom, hogy így határoztak. Én továbbra is apaként, sportemberként és a rák ellenes küzdelem elkötelezettjeként élem tovább az életem.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo