fbpx

Cyclocross világbajnokság: “New Kids on the Block” -videó

Mint az egykori fiúcsapat a popzenét, a 20 éves srácok alapjaiban felforgatták a cyclocross világát! Elképesztően jó versenyt produkáltak ma a tabori világbajnokságon.

Mathieu Van der Poel

Mathieu Van der Poel

Hol van az már, amikor különböző szabályokra hivatkozva kérdéses volt, hogy a világkupa-, Superprestige- és BPost Bank Trophy-futamokat nyerő két húszéves csodagyerek, a holland Mathieu Van der Poel és a belga Wout Van Aert indulhat-e egyáltalán elit férfi korosztályban a cyclocross világbajnokságon…

Aki követte az idei versenyeket, tudta, hogy nem is alakulhat másképpen a tabori vb, mint valamelyikük sikerével. A pálya kimondottan technikásra sikerült, a sár miatt sok helyen el lehetett csúszni, ugyanakkor az erőt is szívta rendesen, hamar nagy különbségek alakultak ki. A két erős holland, Van der Poel és Lars Van der Haar kamikaze taktikát választott, de igazuk volt.

Van der Poel már az első körben támadott, hogy szétrázza a mezőnyt, természetesen Van Aert próbálta a belgák részéről tartani vele a lépést. Sajnos Van Aert-et technikai probléma lassította le, ennek ellenére iszonyú energiákat mozgósítva hamar visszazárkózott, de megint hibázott és lemaradt, úgy tűnt, nem fog beleszólni az érmek sorsába.

Lehet, hogy ezért nem Van Aert nyert:

Eközben Van der Poel mögött a belga részről csak Kevin Pauwels  maradt, de a kerekére árnyékként tapadt Van der Haar, 10-20 másodperc különbséggel voltak lemaradva körökön keresztül. Féltáv után Van der Haar be is támadta és leszakította az elfogyó Pauwelst, a háttérben azonban új jelentkező akadt a kiadó érmekre: Wout Van Aert.

A táv második felében egyértelmű, hogy az iszonyú állóképességgel és erővel rendelkező belga fiú hajtotta a legjobb köröket, ami nem csak a bronzéremre volt elég, de még Van der Haar-t is leszedte a végén, hatalmasat küzdve. A világbajnokságot szinte rajt-cél győzelmet aratva Van der Poel nyerte. Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy a két srácot egy-két éven belül országúti profiként láthatjuk WorldTour-csapat mezében.

(Magyar részről Fejes Gábor, a Dr. Bátorfi AKTK bringása az 52 fős mezőnyben a 46. helyen végzett, 3 kör hátránnyal.)

Videón a közvetítés:

Végeredmény:

1 Mathieu van der Poel (Netherlands) 1:09:12
2 Wout Van Aert (Belgium) 0:00:15
3 Lars van der Haar (Netherlands) 0:00:17
4 Kevin Pauwels (Belgium) 0:01:06
5 Klaas Vantornout (Belgium) 0:01:12
6 Tom Meeusen (Belgium) 0:01:17
7 Gianni Vermeersch (Belgium) 0:02:26
8 Marcel Meisen (Germany) 0:02:37
9 Philipp Walsleben (Germany) 0:02:43
10 Marco Aurelio Fontana (Italy) 0:02:54

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo