fbpx

Coppi e Bartali: Egy nehéz verseny előtt az Utensilnord

A holnapi napon immáron 29. alkalommal rajtol el Olaszország két legendás kerékpárosáról elnevezett versenye, a Coppi e Bartali.

Az Utensilnord sora a csapatbemutatón (Fotó: Stefano Sirotti)

Az Utensilnord sora a csapatbemutatón (Fotó: Stefano Sirotti)

A négynapos viadal első napján két félszakasz vár a kerekesekre. Délelőtt Gatteo környékén egy 99 és fél kilométeres penzummal rajtolnak, amelynek nehézségét az etap közepén tornyosuló Fine Sallta, illetve a Torre di Massamanente emelkedői jelentik. Délután ugyanitt egy 13 kilométeres csapat-időfutam következik.

Másnap Sant-Angelo di Gatteo és Sogliano al Rubicone között 160 kilométer várja a mezőnyt. Lényegében ez talján szokás szerint körpályán zajlik, így öt alkalommal kell megmászni a Ville di Monte Tifti meredek emelkedőjét.

A harmadik szakasz szintén egy körözés lesz Crevalcore környékén. A táv 158 kilométer. Leginkább ez lesz az a nap, amikor a sprintereknek kedvez majd a terep.

Zárásként Pavullo és Castello di Montecuccolo között egy tíz kilométeres egyéni időfutammal végződik a viadal, aminek érdekessége maga a Montecuccolo emelkedője, amelynek meredeksége helyenként meghaladja a 20 %-ot.

A versenyen 25 csapat – 3 World Tour, 9 Pro-kontinentális és 13 kontinentális – vesz részt.

Kiemelkedik a sorból a Lampre-Merida, amelynek színeiben rajthoz áll a címvédő Diego Ulissi, de ott lesz a sorban Damiano Cunego is. A Cannondale Elia Viviani és Matej Mohoric kettősére épít, míg a Sky, Philip Deignan, Dario Cataldo és Ben Swift hármasával vág neki a megmérettetésnek. További nagyobb nevek: Marc De Maar (UnitedHealthcare), Miguel Angel Rubiano (Colombia), Franco Pellizotti (Androni Giocattoli), Simone Ponzi (Neri Sottoli), Merhawi Kudus (MTN-Qhubeka).

Számunkra a legfontosabb azonban az, hogy rajthoz áll a megmérettetésen az Utensilnord csapata is. A Franco Gini vezette keretet Bernárd Bendegúz, Dér Zsolt, Gianfelice Fonte, Holló Botond, Kusztor Péter, Gennaro Maddaluno, Alessandro Mazzi és Daniele Scampamorte nyolcasa alkotja majd.

„Egy nehéz verseny előtt állunk, mivel a közel 450 kilométeres táv egyaránt kedvez a sprintereknek, az időfutam- illetve a hegyimenőknek is. Ha tudunk, megpróbálunk majd támadni, de az elsődleges célunk a tisztességes helytállás,” – mondta Franco Gini sportigazgató.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo