fbpx

Ellen Van Dijk nyerte az elit nők időfutamát a VB-n, Fetter Erik az U23-as férfiaknál 14.

Az utolsó pillanatig izgalmas volt az elit nők és az U23-as férfiak időfutama az Országúti Világbajnokságon, az előbbieknél az utolsóként rajtoló Johan Price-Pejtersen, a nőknél pedig az EB-n is remeklő Ellen Van Dijk győzött. Az U23-as férfiaknál az egyetlen magyar induló Fetter Erik a 14. helyen végzett.

Az Országúti Világbajnokság második napján rendezték az U23-as férfiak és az elit nők időfutamát, mindkét kategória számára szinte nulla szintkülönbség mellett 30 km volt a táv. A férfiak versenyében egy magyar indulónak is szurkolhattunk, Fetter Erik a remek EB mezőnyverseny 4. helye után a VB-n időfutamban és mezőnyversenyen is rajhoz áll.

Erik remek időt hajtott, sokáig a Top10-ben volt és csak az utolsó indulók után csúszott hátrébb a 14. helyre.

„Minden nagyon klappolt, örülök a 14. helynek. Jól tudtam tartani a pozíciót, jól vettem a kanyarokat, mindig tudtam követni Dér Zsolt, szövetségi kapitány pontos utasításait.Aki nézte a tegnapi felnőtt versenyt, láthatta, hogy 43 km-en keresztül nézőkkel tömött utak között tekert a mezőny. Nagyon más itt versenyezni. Nálunk ugyan ma nem voltak olyan sokan, mert munkanap van, de így is izgalmas olyan országban tekerni, ahol ennyire népszerű a kerékpársport” – osztotta meg Fetter Erik, akire pénteken a VB U23 mezőnyversenye is vár.

Az U23-as kategóriát Johan Price-Pejtersen nyerte, az utolsóként induló dán bringás Luke Plapp-től vette át az első helyet az ausztrál legnagyobb bánatára, aki verseny nagy részében vezetett, de az utolsó pillanatban Dánia megszerezte az elmúlt 6 év alatt az ötödik U23-as időfutam világbajnoki címét. A harmadik leggyorsabbként Florian Vermeersch teljesítette a távot.

Az elit nők időfutamán előzetesen Ellen Van Dijk és Marlen Reusser összecsapására lehetett számítani, a teljesen sík pálya  az olimpiai bajnok Annemiek van Vleutennek a kis termete miatt nem kedvezett, rajtuk kívül még a 46 éves! Amber Neben, aki a papírforma szerint odaérhetett volna a dobogóra. Van Dijk a többiekhez képest sokkal előbb rajtolt és nagyon jó időt hajtott, közel 2 perc előnnyel vette át az első helyet és nézhette végig a többi esélyes versenyét. Reusser jól kezdett, de az utolsó szakaszon sokat veszített, így végül csak a második helynek szomorkodhatott a svájci a versenyző. Van Vleuten az ellenőrző pontokon és végig hátrányban volt az említett két kerékpárossal szemben és végül 24 másodperc hátránnyal a 3. helyet szerezte meg. Amber Nebent is érdemes megemlíteni, az amerikai hihetetlen teljesítményt nyújt ennyi idősen, kíváncsian várjuk, hogy meddig fog még versenyezni a veterán kerékpáros.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo