fbpx

Belgiumban a vonatot állítják meg a bringások előtt…

Ismerve a kerékpársport óriási népszerűségét a Benelux államokban, nem meglepő, hogy bizonyos helyzetekben számunkra egyenesen elképzelhetetlen előnyben részesítik a bringásokat, akár a közösségi közlekedés rovására…

Belgium talán legfontosabb flamand országúti versenye, a vasárnap sorra kerülő Flandriai Körverseny szervezői ugyanis elérték, hogy a WorldTour klasszikus idejére nem a karavánnak kell majd megállni a sorompóknál, hanem fordítva, a vonatokat állítják meg a kerékpárosok kedvéért!

pr

A belga vasút üzemeltető képviseletében Thomas Baeken a Het Laatste Nieuws-nak így nyilatkozott:

„A vonatoknak csak néhány perc várakozást jelenthet, ha keresztezik éppen a versenyt, ha viszont a Tour of Flanders végkimenetelét befolyásolná egy sorompó, az sokkal nagyobb gond lenne. A pálya nyolcszor keresztezi a vasutat, de így az utolsó 50 kilométeren nem kell aggódni a bringásoknak.”

Korábban a Paris-Roubaix-n, 2006-ban okozott emlékezetes galibát egy sorompó, amikor a későbbi győztes Fabian Cancellarát üldözve Peter Van Petegem, Leif Hoste és Vlagyimir Guszev átmentek a már pirosan villogó, éppen lezáródó sorompón, mögöttük Tom Boonenék pedig már megálltak. A szabálytalan triót ki is zárták később a versenyből.

Videón az ominózus eset:

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo