fbpx

A sport mégsem változtatja meg a világot?

Karácsonykor kaptuk a szomorú hírt a szervezőktől, hogy a Közel-Keleti Békeverseny, azaz a Middle East Peace Tour 2019-ben is elmarad.

A Crocodile Trophy és az AlpenTour Trophy szervezőgárdája 5 éve kezdett a projektbe, hogy megmutassák – Nelson Mandela szavaival élve – a sportnak elég ereje van, hogy megváltoztassa a világot. Egy politikailag nagyon „forró” helyszínen, a Közel-Keleten próbáltak szervezni egy olyan kerékpárversenyt, ami a térség népeit is közelebb hozhatja egymáshoz, a résztvevőknek pedig Európától távoli kultúrákat mutat meg. Az idei nem az első eset, hogy az esemény rajtjához közeledve kénytelenek voltak lefújni a versenyt, és sajnos idén is arra hivatkoznak, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudják garantálni az indulók biztonságát, ezért nincs más választásuk.

Korábbi beharangozó cikkünk a lefújt eseményről: https://bikemag.hu/magazin/hirek/tekerj-te-is-a-vilagbekeert-egy-felejthetetlen-tobbnapos-versenyen

A két nagy mountain bike maratont, a június 6. és 9. között rendezendő AlpenTour Trophy-t, valamint az október 12. és 19. között sorra kerülő Crocodile Trophy-t természetesen ez nem befolyásolja.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo