fbpx

24 éves korában elhunyt Olivia Podmore új-zélandi pályakerékpáros

A riói olimpián Új-Zélandot képviselő sprinter, Olivia Podmore tragikus hirtelenséggel elhunyt. A 24 éves sportoló minden jel szerint öngyilkos lett.

Fotó: Getty Images: Michael Bradley

Holtan találták cambridge-i otthonában Olivia Podmore-t, az új-zélandi pályakerékpáros még csak 24 éves volt. Podmore 2016-ban hazáját képviselte a riói olimpián és ezenkívül számos világkupán vett részt sprint, csapat sprint és keirin számokban, a tokiói olimpián viszont nem volt lehetősége rajthoz állni.

A halálának okát egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, de az instagramra kitett bejegyzése alapján (amit később törölt) erősen valószínűsíthető, hogy az olimpikon öngyilkos lett. Ezt támasztja alá, hogy egyesek szerint kvalifikálta magát Olivia Podmore a tokiói olimpiára, de végül nem nevezték.

“A sport csodálatos kiút oly sok ember számára, küzdelem, egy örömökkel teli harc. Az érzés, amikor nyersz, semmi máshoz nem hasonlítható, de az érzés, amikor veszítesz, amikor nem választanak ki, még ha kvalifikálod is magad, amikor megsérülsz, amikor nem felelsz meg a társadalom elvárásainak, mint például a saját ház, házasság, gyerekek, mert mindent a sportnak próbálsz adni, szintén semmi máshoz nem hasonlítható.”

Nagyon sajnálatos amikor egy sportoló mentális betegségekkel küzd és végül a legrosszabb megoldást választja… 🙁

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo