fbpx

2016-os KTM újdonságok: Fat Flea, Macina Freeze, Canic CXC

A KTM standjának megemésztése komoly feladat minden évben. Főleg amióta ugyanannyi elektromos bringájuk van mint hagyományos. Jöjjenek hát Mattighofen érdekességei!

Egy beszámolót készítettünk már a fő újdonságokról ezeket ITT tudjátok elolvasni. De ezen felül is volt mit nézni!

2016-os_ktm_ujdonsagok 2

A fatbike front élharcosa a Fat Flea immáron merev villával. A Fat Rat még telós, de többször leírtuk már, hogy nincsen értelme telót rakni ekkora kerekek mellé. Erre valószínűleg a KTM is rájöhetett.

A Fat Flea Direct Mount első váltó konzollal készül, így viszont legalább van lehetőség első váltó felszerelésére, ami nem hátrány hiszen nem 10 kilós gépekről beszélünk. Az alu vázas gép 13,8 kilót nyom, SRAM X5/X7 cuccokkal, Hayes Mulefut 80 kerekekkel, és Shimano M425-ös fékekkel. Ára 599 000 forint lesz, ami nem kevés, de nem is sok ebben a kategóriában.

2016-os_ktm_ujdonsagok 54

Persze nem könnyű egy fatbikeot hajtani, így aki hegyre fel is fürge szeretne lenni, az választhatja a Macina Freeze modelt Bosch Performance Line hajtással, melynek deklijét is hűtőbordásra cserélték a nagy teljesítményű rendszer hőleadásának javítása miatt. Kicsivel több mint egy millát kell letenned ha hóban, sárban is komoly tempót szeretnél menni.

2016-os_ktm_ujdonsagok 14

160 mm-es rugóút, és 500-as PowerPack akkuval ellátott Bosch Performance rendszer egy bringában? Persze ma már ez is megszokott a KTM palettában. A Macina Egnition 650-es kerekeken gurul, és bizony az enduro kategóriába tartozik.

2016-os_ktm_ujdonsagok 13

1×11-es hajtás segíti (az elektromos szett mellett) a tekerést, ha pedig végre felértél a hegyre akkor FOX telók csillapítják az út egyenetlenségeit. Nem véletlen a hátsó lámpa és rendszámtábla hátul! 45 km/h-s tempóra képes a 36V-os 350W-os motor, melyet a legújabb Nyon kijelző vezérel. Mi biztosan féltenénk lefelé a drága, navigációra is képes LCD kijelzőt, ami okostelefonokkal is kompatibilis.

2016-os_ktm_ujdonsagok 19

Mielőtt nagyon megutáltok minket, jöjjön egy érdekes pedelec, a Macina Mighty, ami nem kevesebb mint 150 kilós terhelhetőséggel rendelkezik! Ezt alig néhány gyártó tudja, így viszont ideális választás túlsúlyos bringásoknak, vagy olyanoknak akik mondjuk két gyereket vontatnának vele utánfutóban. Akár terepen is 🙂

Na de jöjjön egy szívünkhöz közelebb álló dolog, a Revelator egyedi kiadása a Marseille 13 profi csapat színeiben készült limitált kiadásban, izgalmas babakék színben. Természetesen „UCI legal” kivitel, akárcsak a széria gépek. A Cosmic karbon kerékszett, és a Shimano Dura Ace szett nem csak a kinézetét, hanem az árát is megdobja, de hát a jót mindig is meg kellett fizetni…

2016-os_ktm_ujdonsagok 29

Tavaly a sajtótáborban még 3D-s nymtatott prototípusként törtük szét véletlenül a cyclocrossra tervezett Canic CXC bringát, most viszont már te is megveheted karbon vázzal. Elég komoly lett ezzel a narancs/kék festéssel, és az integrált nyeregcső rögzítési megoldással.

2016-os_ktm_ujdonsagok 30

A fékkonzoljai immáron az új Shimano Flat Mount szabványúak, de előre azért biztos ami biztos 140 helyett 160 milliméterest raktak. A csúcsgépre SRAM Force CX1 szimpla tányéros szett került, a DT-Swiss X1000 kerékszett mellé.

2016-os_ktm_ujdonsagok 33

A 650B+ kerekű Capoho még nem volt tesztelhető a sajtótáborban csak elektromos kivitelben, de remélem hamarosan megkapjuk az elő fecskét belőle. A triplán húzott alu csövekből készülő fatty 125 mm-es rugóutat kínál ami a 3”-os gumikkal komoly csillapítást jelenthet. Így XT szettel 13,4 kilót nyom, és 1,2 millióba kerül.

2016-os_ktm_ujdonsagok

Persze endúrót nem csak elektromosban tudsz venni, hiszen a Lycan LT273 160 mm-t mozog a PDS2-es rugózási rendszer segítségével, és persze az új Rock Shox Yari RC villával. 650B-s kerekei a DT-nél készülnek, és Hans Dampf gumival szerelték fel. 14 kilós súlya nem a legkönnyebb, még ha a Reverb cső benne is van.

A Life Lontano csúcs kivitele Pinion gear drive-val, és Gates szíjhajtással kapható, de azért van nekik nem megvetendő, ellenben megfizethető kivitelük is „halandóknak. A Shimano XT szettes acél vázas túragép sem nélkülözi a csúcs Tubus csomagtartókat, a Busch&Müller világítást, és a bőr Brooks nyerget sem. Kitekersz vele a világból és vissza!

2016-os_ktm_ujdonsagok 1

A KTM komoly szintre fejlesztette a kiegészítő kínálatát. Sisakok, szemüvegek, ruhák, cipők, minden mi szem szájnak ingere! És persze olyan színekben, ami passzol a bringáikhoz.

A KTM kerékpárokat keresd a www.ktm-bikes.at oldalon, az árlistát pedig INNEN tudod letölteni!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo