fbpx

Kerékpárdobálás az Abu Dhabi Tour-on (VIDEÓ) – Rájár a rúd a világbajnokra

Az Abu Dhabi Tour szombati időfutamán Tom Domoulin-nek technikai problémái akadtak a kerékpárjával, melynek köszönhetően értékes másodperceket veszített az összetettben, ami nem volt elég balszerencséből, vasárnap is folytatódtak a technikai gondok a bringájával, ennek következtében az időfutam világbajnok kiborult, melyről videó is készült.

A szombati időfutam előtt a melegítés közben derült ki, hogy Domoulin kerékpárjával gondok vannak, egyszerűen nem váltott a hátsóváltó, a problémát orvosolandó a szerelője az utolsó pillanatban kicserélte a hibásnak hitt alkatrészt és a világbajnok így nekivágott vele a 12,6 km-es távnak. Balszerencséjére a hiba újra jelentkezett, ami miatt messze elmaradt az eredménye a várakozásoktól, csak a 12. helyet szerezte meg 31 másodperccel a győztes, Rohan Dennis, mögött, aki ezzel az összetett elsőséget is átvette.

Domoulin nem csüggedt, továbbra is az összetett első hely volt a cél számára, de a vasárnapi szakasz is kedvezőtlenül alakult. Ismét mechanikai problémái akadtak a kerékpárjával, amit már nem tudott feldolgozni, ezért a kerékpárját a földhöz csapta. A szakaszt és a versenyt is Alejandro Valverde nyerte, Domoulin pedig csak az összetett csak a 38. lett.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo