fbpx

Michelin Pro4 Service Course külső gumi

A Michelin Pro4 Service Course külső gumi a francia gyártó széles országúti felhasználásra szánt palettáján a versenykategóriában szerepel. Maga a “Pro” modell nem újdonság, oly annyira, hogy mára kész legendává nőtte ki magát, így immár a 4. generációját kínálja a Michelin. Mindez köszönhető a legmagasabb szintű alkalmazott technológiáknak, amit jól mutat, hogy a Pro4 Service Course a World Tour csapatok gyakori köpenyválasztása.

Michelin Pro4 Service Course

A Pro4 Service Course a sikeres Pro4 sorozat versenyspecifikus változata, 30%-kal jobb tapadást biztosít a nedves utakon, emellett hatékony defektmentesítő réteget is tartalmaz. Természetesen mindez a lehető legalacsonyabb gördülési ellenállás mellett valósul meg, köszönhetően a köpeny rendkívül finom szövetszerkezetének, amely a tömeg minimalizálásában is jelentős szerepet játszik.

A Pro4 Service Course esetében alkalmazott technológiák közül kiemelendő a BiCompound kettős gumikeverék, amely a futóélen keményebb, tartósabb és a gördülést könnyítő alapanyagot, a kanyarban a talajjal érintkező területen pedig lényegesen lágyabb összetételt jelent. A 3×110 Tpi (a számtani művelet elvégezendő, tehát 330 szál per col!) sűrűségű szövetszerkezet a gumikeverékekkel összhangban készül, így kanyarodáskor fokozott stabilitást biztosít, továbbá kisebb felületű futóélt és megnövelt rugalmasságot kínál az egyenesekben.

Természetesen mit sem érne a sebesség fokozása, ha a gumirendszer nem megbízható: a Michelin Pro4 Service Course esetében a defektállóságot a hártyavékony, ellenben rendkívül ellenálló HDProtection réteg biztosítja. Kísérletek bizonyítják, hogy a korábban alkalmazott defektgátló anyagokkal szemben a HDProtection 10%-kal hatékonyabb, emellett könnyebb, és a köpeny rugalmasságát sem befolyásolja. Az új rendszer vágások ellen is hatékony: adott kilométerszám mellett – azonos utakon – kevesebb szövetszerkezetet károsító vágás látható a Pro4 Service Course felületén.

Tehát a megannyi országúti kerékpáros által referenciának tartott Pro3 előddel szemben a Pro4 SC a tartósság, a tapadás és a gördülési ellenállás terén egyaránt emel a képzeletbeli léc magasságán. Nem véletlen, hogy a Pro4 a profi kerékpáros mezőnyben is gyakori látvány, általában a kerékpár festésével harmonizáló színben, ami a Michelin országúti köpenyek esetében alapértelmezettnek tekinthető. A Michelin Pro4 Service Course a gyártó szerint leginkább a nyári teljesítményorientált bicajozásokhoz, versenyekhez ajánlott. Ellenben elfogadható a következő bölcs érvelés is: az élet túl rövid ahhoz, hogy merev, kényelmetlen, a tapadásban nem éppen jeleskedő „locsolótömlőn” szeljük a szilárd burkolatú utakat, legyen az a felkészülés időszaka vagy egy kellemes társasági biciklizés.

Jellemzők:

  • tapadást előtérbe helyező BiCompound kettős gumikeverék
  • 30%-kal jobb tapadás a kanyarokban
  • HDProtection defektgátló réteg
  • 330 Tpi szövetsűrűség
  • a profi versenysportban bizonyított köpenymodell
  • tartósabb és a vágásokkal szemben is ellenállóbb, mint sikeres elődje
  • színválaszték – piros, kék, zöld, fekete és ezüst

Ajánlott fogyasztói ár: 21 790 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo