fbpx

Túra, bikepacking és gravel táskák- Lynx

Ritkán adódik úgy, hogy egyáltalán nem viszünk magunkkal semmit kerékpározás közben, egy hosszabb túra során pedig már ajánlott több dolgot is magunkkal vinni, akár már csak felkészülni egy defektre vagy a kedvezőtlen időjárásra, nem beszélve egy többhetes túráról vagy egy gravel kalandról. A kerékpáros felsőkön általában van zseb ahová tudnánk pakolni, de annak a kapacitása erősen korlátozott, ezenkívül a hátizsákok sem jelentenek feltétlenül jó megoldást hiszen könnyen aláizzadhatunk és a mozgásunkat is korlátozzák. De nem kell megijedni, mert sokféle kerékpárra rögzíthető táskát kínálnak a gyártók többféle felhasználásra és mindenki az ízlésének megfelelően megtalálhatja, hogy mi számára az optimális. Mi most a Lynx kínálatából szemezgettünk, amit bemutatunk nektek.

Lynx gravel kormánytáska

Mostanában a kormánytáskák használata egyre népszerűbb a gravel bringások körében, ami nem meglepő hiszen nem kell hozzá lemondanunk a kulacsokról mint a váztáskáknál és stabilabban rögzíthetőek, mint a nyeregtáskák, ellenben korlátozott az űrtartalmuk és ha nehéz tárgyakkal pakoljuk meg őket akkor a kerékpárunk irányítása kicsit lassabb lesz. A Lynx kormánytáskája szinte mindent elnyel és nagyon egyszerűen pakolható, mindössze három csatot kell kinyitunk és máris szórhatjuk bele a dolgainkat a táskába.

A táska két részből épül fel, egy külső elemből ami tépőzárakkal rögzül a kormányhoz, és ez fogja körbe a vízálló belső táskát, amibe ténylegesen pakolni tudjuk a dolgainkat. A belső egy erős tépőzárral és két csattal rögzül a külső elemhez, melyeknek köszönhetően biztosan nem fogjuk elhagyni még keményebb terepen sem. A belső táska csattal zárható össze miután feltekertük vagy visszahajtottuk a tetejét. Gyakorlatilag a táska egy egy rekeszből álló zsák, ami nagyon sok dolog belefér. Mint már említettük a kormányhoz két darab tépőzárral rögzül a Lynx kormánytáska, míg harmadik pontként a fejcsőhöz tudjuk hozzáerősíteni egy gumis pánttal, hogy ne mozogjon fel-le rázósabb terepen.

A táska pakolható mérete: 58,5x15x15 cm

Ajánlott fogyasztói ár: 14 630 Ft
További információkért keresd a Lynxbike.hu-t.

 

Lynx gravel nyeregtáska

Ha nincs csomagtartónk vagy nem kedveljük a csomagtartóra szerelhető táskákat, esetleg nagyon aerodinamikusak szeretnénk lenni, de sok csomagot akarunk magunkkal vinni akkor a modern gravel nyeregtáskák jelenthetik a megoldást számunkra. Például a Lynx gravel nyeregtáskájába rengeteg dolgot tudunk belepakolni, a 12 literes űrtartalmával mindent elnyel. Emellett található rajta több cipzáras és hálós rekesz, ahová azokat a dolgokat tudjuk tenni, amik fontosak, hogy mindig kéznél legyenek. A táska pakolása nagyon egyszerű, belül egy óriási teret találunk, ahová mindent bele tudunk tenni, de fontos, hogy a ruhadarabokat és egyéb tárgyakat jól nyomjuk bele, mert ezek tartják meg a táska formáját, enélkül lobogni fog a táska hátul és nem áll majd stabilan. Természetesen nem muszáj kitölteni mind a 12 litert, mert ha kevesebb tárgyat teszünk bele akkor csak visszahajtjuk a táska tetejét és meghúzzuk a pántokat a visszacsatolás után.

A Lynx gravel nyeregtáskát könnyű felszerelni a kerékpárra, gyakorlatilag 1 perc alatt feltehető, a nyeregcsőhöz egy erős tépőzárral tudjuk rögzíteni, míg a nyeregpálcáknál állítható hosszúságú pántok és csatok tartják. Felszereléskor érdemes kicsit lazábbra hagyni a pántokat, majd miután megpakoltuk a táskát azután jól meghúzni az összes pántot, így lesz stabil kerékpározás közben. A hátulról érkező autósok sötétben is biztos észre fognak venni a táskán található nagy

fényvisszaverő mintázatnak köszönhetően.

A táska mérete: 65×15,5×14 cm
További információkért keresd a Lynxbike.hu-t.

 

Lynx kerékpár váztáska

A Lynx kínálatában számos kerékpártáskával találkozhatunk, melyek között klasszikus váztáskát is találunk, melynek előnye, hogy szinte minden hagyományos felépítésű férfi kerékpárral kompatibilis és egyáltalán nem zavar kerékpározás közben, sőt az összes táskafajta közül ennél a legalacsonyabb a súlypontunk, azaz legkevésbé változtatja meg a bringánk irányítását.

A Lynx váztáskája a felső és nyeregvázcső közé rögzül, felül kettő oldalt egy tépőzáras pánttal, melyek stabilan tartják helyükön a táskát, ha kellő méretű vázat használunk akkor még a kulacsunk is elfér az alsócsövön a táska alatt. A táska egy nagy rekeszből áll, melyet az oldalán található cipzárral tudunk nyitni-zárni, illetve a másik oldalán egy nagy hálós zseb található, amibe vékonyabb tárgyakat tudunk tenni, én például idetenném a müzliszelet vagy a csokit vagy azoknak a papírjait. A táska oldalán fényvisszaverő elemet is elhelyeztek, mely segíti a láthatóságunkat a forgalom többi részvevője számára.

A táska mérete: 29x20x5 cm
További információkért keresd a Lynxbike.hu-t.

 

Lynx kerékpár nyeregtáska

Belső, alapvető szerszámok, mini túlélőkészlet, lakáskulcs szállítására a kis méretű nyeregtáskák a legalkalmasabbak, észrevétlenül elférnek a nyereg alatt, nem akadályoznak semmilyen módon és használatuk során mindkét kulacshelyünk megmarad, sportoláshoz – legyen szó országútizásról vagy mtb-ről – a legjobb választások. A Lynx kerékpár nyeregtáskája is ebbe a kategóriába esik, a fél literes űrtartalma pont elég a fenti tárgyak szállítására, egy nagyobb méretű belső mellett még bőven elférnek a gumileszedők, a marokszerszám és a patronos pumpa, sőt belül egy hálós zsebet találunk a táska “ajtaján”, amibe kulcsot, foltokat, szelepátalakítót vagy bármely más kisebb tárgyat tehetünk, amit szükség esetén nem akarunk a mélyből kihalászni.

Felszerelni nagyon egyszerű a Lynx nyeregtáskát, a nyeregcsőre és a nyeregpálcákra tépőzárral rögzül, melynek köszönhetően különféle nyeregcsövekre és nyeregfajtákra is felszerelhető álljon akármilyen extrém helyzetben az a nyereg. A cipzár és a táska anyag is vízálló, ezért nem kell aggódnunk esőben sem, hogy eláznak a dolgaink.

A táska mérete: 140x120x100 mm
További információkért keresd a Lynxbike.hu-t.

 

Lynx felsőcsőre szerelhető táska mobiltelefon tartóval

 

A mobiltelefon már teljes egészében része az életünknek, nagyon sokan használják őket kerékpározáshoz is, ezen nézik a navigációt, vezérlik a zenét vagy éppen látják ha hívják őket. Számukra jó megoldások a felsőcsőre szerelhető táskák, amiknek a tetejében telefon tartó is található. A Lynx is kínál ilyen táskákat, amik a telefon “tárolásán” kívül ténylegesen szállításra is alkalmasak, a telefon alatti rekeszben bőven elfér egy belső, egy marokszerszám, a lakáskulcsunk, sőt még a müzliszeletet is be tudjuk tenni melléjük, mellyel minden fontos dolgunk egy helyen lehet és semmi nem fogja húzni a zsebünket.

A Lynx táskájában a mobiltelefonunk ugyanúgy látható és az érintőképernyője használható, de védett helyen van az időjárás viszontagságaitól. A táska három tépőzáras pánttal rögzül – kettővel a felsőcsőre, eggyel a villanyakra – a kerékpárra. A telefon gumis megoldással és tépőzárral különül el a táska többi terétől és stabilan a táska tetejében marad. Ezenkívül fülhallgató nyílás is található rajta, ha valaki még vezetékes fülhallgatót használna.

A táska mérete: 21x9x10,5 cm
További információkért keresd a Lynxbike.hu-t.

 

Lynx felsőcsőre szerelhető oldalzsebes táska mobiltelefon tartóval

A túrázók kedvence lehet ez a táska, amin a mobiltelefon tartón kívül két nagy zseb található oldalt. Ezzel a táskával nem csak a mobilunkat láthatjuk, kezelhetjük kerékpározás közben, hanem az alapfelszerelésen túl extra dolgokat is magunkkal tudunk vinni, például az egyik oldalra betehetjük a belsőt, gumileszedőt, marokszerszámot, míg a másik oldalra akár egy nagyobb pénztárca is belefér, de kitömhetjük ennivalóval vagy egy mellényt is bele tudunk hajtogatni.

A telefon a felső cipzáras zsebbe tehető, amit egy gumis pánt tart a helyén, de ez a zseb a felsőcsövön fekszik ezért nem is igényel különösebb megtámasztást a telefont. A gyártó adatai szerint 5,5″ képátlóig kompatibilis a mobiltelefonokkal ez a táska. Egyébként a telefon mögé berejthető az igazolványunk és akár a bankkártyáink is, talán ez a legjobb hely számukra. Az oldalsó zsebek tépőzárral záródnak, könnyű őket kinyitni kerékpározás közben is, ezért nyugodtan pakolhatunk olyan tárgyakat, amikre szükségünk lehet bringázás közben, például ennivalót. Az oldalsó zsebeken egy hálós rekesz található, ez például nagyon jó hely lehet apró tárgyaknak vagy szemetesként is használható.

A táska mérete: 16x6x12 cm
További információkért keresd a Lynxbike.hu-t.

 

Lynx kerékpártáska csomagtartóra világítással

Városban vagy túra során a legpraktikusabb szállítási eszköz, ha csomagtartóra szerelhető táskát használunk, ezek általában stabilan rögzülnek a kerékpárra, könnyen és jól pakolhatóak és a méretük is kellően nagy. Az éppen bemutatandó Lynx kerékpártáska is ilyen, amit a normál funkciókon felül számos extrával is felruháztak. Könnyedén, tépőzárakkal rögzíthető a csomagtartóra, melynek köszönhetően szinte mindegyik csomagtartóval kompatibilis. Az egyszerű felszerelhetőséget kihasználva úgy tervezték meg, hogy a csomagtartón kívül válltáskaként is használható legyen, ha otthagyjuk a bringánkat valahol akkor fél perc alatt le tudjuk venni a táskát róla és a vállpánttal vagy a füllel gond nélkül magunkkal tudjuk vinni.

A táska egy főrekeszből és két zsebből áll, a főrekesz nagyon sok mindent el tud nyelni, míg az oldalzsebbe olyan dolgokat tehetünk, amiket szeretnénk, hogy kéznél legyenek. A hátsó zseb tökéletesen alkalmas kulacs vagy palack szállítására, de akár az esőkabátunkat is tehetjük oda. Ezenfelül a táska felső részén egy gumis pánt található, ahová szintén rögzíthetünk ruhadarabot vagy akár a fejvédőnket.

Okos megoldás, hogy a táska hátuljára egy villogó került, ami sokat javít a láthatóságunkon, a táskát használva nem is szükséges hátsó lámpát magunkkal vinni, bár fontos megemlíteni, hogy a több mindig jobb. A lámpán kívül óriási fényvisszaverő felületet is találunk a táska hátulján, ami sötétben sokat segít abban, hogy lássanak minket az autósok.

A táska mérete: 41x18x18 cm
További információkért keresd a Lynxbike.hu-t.

 

Lynx kerékpártáska csomagtartóra

Kézitáska vagy csomagtartótáska? Nehéz eldönteni ennél a Lynx kerékpártáskánál, ugyanis mindkét kategória paramétereinek tökéletesen megfelel. A tépőzáras pántokkal egyszerűen és gyorsan a csomagtartónkra tudjuk rögzíteni, míg a vállpántnak és a füleknek köszönhetően teljes értékű kézitáskaként/válltáskaként is használható. Egyáltalán nem tűnik ki az utcai ruházatunk mellett, ezért nagyon jó választás azok számára, akik munkába járnak kerékpárral vagy a városi közlekedést biciklivel oldják meg, a bringán szépen elfér, aztán ha megálltunk akkor kézitáskaként tudjuk magunkkal vinni.

A táska űrtartalma 14 liter, amiben nagyon sok minden belefér, a nagy főrekesz mellett öt kisebb zsebet is találunk, így a dolgainkat elég jól el tudjuk rendezni, mellyel ténylegesen egy hétköznapi táska szerepét is el tudja látni. Jár hozzá vállpánt, amit ha akarunk egy mozdulattal levehetünk ha nincs rá szükségünk és használaton kívül is elfér a táskában, ugyanígy az alsó tépőzárakat is el tudjuk tüntetni ha normál táskaként szeretnénk használni.

A táska mérete: 40x18x21,5 cm
További információkért keresd a Lynxbike.hu-t.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo