fbpx

Madaras Zoltán a szekszárdi kritériumgála legjobbja

Villanyfényes kritériumgálával zárta a Gemenci Nagydíjat az Ifjúsági Unió Szekszárd szervező csapata. A 25 körös háztömbkörüli verseny eredménye már nem számított bele a kétnapos viadalba, azonban méltó befejezése volt annak. A Pálinkás Csaba emlékére megrendezett Alisca Bau Kupán a hazai pályán versenyző Madaras Zoltán volt a leggyorsabb.

gemenci3_1

A kritériumversenyre minden kerekes meghívást kapott, aki értékelhetően befejezte a 35. Gemenci Nagydíjat. A bringások minden körben hajráztak a felajánlott pénzdíjakért, jutalmakért. A Szekszárd belvárosában kijelölt, forgalomtól teljesen lezárt, mintegy másfél kilométeres körpályát az amatőrök és az utánpótlás-korosztályok futamai után, pontban fél kilenckor vették birtokba az elit kerékpárosok. A versenyt 1975-óta megrendezik a Gemenci Nagydíj gálájaként, mely esztendők óta Pálinkás Csaba emlékét őrzi, aki két alkalommal is győzni tudott. Az éjszakába nyúló esemény alkalmával – a nézők számát tekintve is – a hazai kerékpársport ünnepére került sor.

gemenci3_2

Féltávnál egy háromfős elmenés alakult ki, melynek sikeréhez egy hazai, szekszárdi kerekes, Madaras Zoltán is hozzájárult. Előnyük egyre nőtt, a befutó alkalmával egymás közt osztották le a helyeket. A célban végül a tavalyi nagydíj összetett második helyezettje, az idei pöttyös trikós Madaras emelhette föl a kezét.

gemenci3_3

Eredmények, Alisca Bau Kupa, Pálinkás Csaba Emlékverseny:

1. Madaras Zoltán (Betonexpressz 2000-Limonta)
2. Adam Homolka (cseh, VIPERbike-Arbö-Graz)
3. Ivan Stevic (szerb válogatott)

A Gemenci Nagydíjról bővebben: www.gemencgp.hu
A Gemenci Nagydíj a Bikemag Fórumon: http://forum.bikemag.hu/showthread.php?t=3524
Forrás: Gemenci Nagydíj sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo