fbpx

Lockinvisible, a láthatatlan kerékpárzár egyszer piacra kerül?

Amikor a nyeregcső maga a kerékpárzár, a Lockinvisible kerékpárlakat hosszú évek után pályázatot nyert, melynek köszönhetően várhatóan a közel jövőben sorozatgyártásba kerül.

csepel

Közel 5 évvel ezelőtt az Eurobike-on futottam bele a Csepel stand mellett egy furcsa kerékpárzárba. A lakat a nyeregcsőbe volt teljesen integrálva, ki lehetett húzni teleszkópos megoldással a nyeregcsőből, majd a forgáspontoknál el lehetett forgatni és végül visszazárni önmagába. Praktikus megoldás azok számára, akik gyakran elfelejtik magukkal vinni a kerékpárzárat vagy azoknak, akik nem szeretik a kerékpárjukon szállítani a zárat.

Természetesen sok kérdést felvet ez a megoldás, például szerszámmentesen csak gyorszáras nyeregcsőbilincsekkel működik, aztán az is kérdés, hogy hogyan állítjuk mindig ugyanoda vissza a nyeregmagasságot (oké, ráragasztunk valamit vagy ráteszünk oda egy bilincset). Az sem elhanyagolható szempont, hogy a sok nyeregcsőállítás mennyire tesz jót a váznak, mennyi kosz kerül bele, lesz-e recsegés vagy beleesik-e az eső. És ami még kérdés, hogy különböző átmérőjű nyeregvázcsövű vázakhoz lehet-e kapni (a videóból kiderül, hogy 27,2 mm-es méretben készül).

A lényeg, hogy sokáig nem lehetett hallani semmit erről a magyar kapcsolódású kerékpárzárról, de pár nappal ezelőtt érkezett hozzánk egy sajtóközlemény, amiben erről a lakatról van szó. A lakatot fejlesztő kft egy pályázatot nyert, amiben a projekt célja, hogy “a meglévő prototípus sorozatgyártásba vételéhez szükséges fejlesztések elkészüljenek”. Tehát úgy néz ki, hogy egy lépéssel továbbhalad ez a szabadalmaztatott újszerű kerékpárzár afelé, hogy egyszer a kerékpárüzletekben megvásárolhassuk.

A közleményt változtatások nélkül alább olvashatjátok:

Az Inlock Innováció és Marketing Mágia Korlátolt Felelősségű Társaság 2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00049 azonosítószámú, „A Lockinvisible (szabadalmaztatott újszerű kerékpárzár) új piacképes termék fejlesztése, nemzetközi piacra lépés elindítása” című pályázatával támogatás nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett 2021-1.1.4- GYORSÍTÓSÁV kódszámú felhívás keretein belül. A felhívás célja a gyors növekedésre képes és jelentős hazai hozzáadott értéket felmutató társaságok KFI tevékenységének támogatása. A projekt keretében 59.687.600 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.
A projekt célja, hogy a meglévő prototípus sorozatgyártásba vételéhez szükséges fejlesztések elkészüljenek, további termékfejlesztési lehetőségek vizsgálata is megvalósuljon, és a termék a piacra kerüljön. A termék hazai fejlesztési koordinációval jusson el a világpiacra. Célkitűzés, hogy a Lockinvisible beépüljön a kerékpárgyártók műszaki specifikációjába, illetve az aktív biztonsági, vagyonvédelmi termékek piacán önállóan is megvásárolható opció legyen. A sikeres kutatás-fejlesztés célja egy új, egyedülálló, magyar feltalálói szabadalom alapján készült prototípus tovább fejlesztése, piacra vitelének elindítása.
Az elnyert támogatási összegből a meglévő prototípus továbbfejlesztés során olyan ipari kutatási eredmények kerülnek kipróbálásra, és céljaink szerint alkalmazásra, melyek a termék meghatározó tulajdonságait, (mint pl. zárerősség) javítják. Ennek eredményeképpen egy az eddiginél erősebb, és egy az eddiginél könnyebb prototípus is elkészül, a már gyártásba vett termék mellett. A projekt megvalósításának kezdete 2022.12.15, a projekt fizikai befejezésének napja 2024.12.15. A projektről bővebb információ a https://www.lockinvisible.com/ oldalon található.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások