fbpx

Vaude Karakorum csomagtartó táska miniteszt

Akár hosszú túrára, akár rövidebb kirándulásra indulunk, a hátsó csomagtartóra szerelhető, háromrészes Vaude Karakorum csomagtartótáska tökéletes útitárs. A fejlett megoldásokat és alapanyagokat alkalmazó prémium táskamodell felső eleme hátizsákként is viselhető, az oldalsó részek pedig egymástól függetlenül is rögzíthetők vagy levehetők. Az ilyen innovatív megoldásoknak köszönhetően oly népszerű a német „táskamanufaktúra” tapasztalt kerékpáros túrázók körében.

A több mint 40 éves múltra visszatekintő Vaude a mai napig családi vállalkozás, termékei a megbízhatóságukról, vízállóságukról és funkcionalitásukról ismertek. A Karakorum esetében ez utóbbi kvalitáson van a fő hangsúly: használata rendkívül rugalmas és sokrétű, lévén nemcsak háromrekeszes, mint a legtöbb konkurens termék, hanem számos funkcióval felruházható három különálló túratáskát kínál. A két oldaltáska a Vaude által kifejlesztett QMR-rendszerrel rögzíthető, majd erre cipzározható a felső rész, amely hátizsákként is viselhető. Például városnézéskor a szálláson hagyható a kerékpár és a két oldaltáska, a praktikus felsőrészben a napi kellékek gyalogosan hordozhatók.

Egy teljes értékű hátizsákot kapunk a Karakorum-mal!

Egy teljes értékű hátizsákot kapunk a Karakorum-mal!

A hátizsákelem belső tere két részre osztott (hozzávetőleg egyharmad-kétharmad arányban), külön cipzárt kaptak, de ezek a válaszfal lecipzározásával akűr össze is nyithatók. A hátfalmerevítés alatt található a bicajos használat közben rejtett két vállpánt, ezeket fifikás módon a hátlap mögé nyúlva tudjuk kiszabadítani. A Karakorum hátizsákja kívül egy nagyméretű külső zsebet is tartalmaz, amely mind túratáskaként használva, mind a háton viselve praktikus lehetőséget nyújt az gyakran szükséges holminak.

A rögzítőrendszer a Vaude-nál megszokott módon tökéletes!

A rögzítőrendszer a Vaude-nál megszokott módon tökéletes!

Az oldaltáskák nem szimmetrikusak, így több helyet hagynak a láb számára pedálozáskor, egyben jobb helykihasználást tesznek lehetővé. A Hardback hátlapra csatlakozik a QMR-rögzítőrendszer, amely két elemből áll: a felső akasztók sínen futnak, így állítható a táska csomagtartón elfoglalt pozíciója, az alsó rögzítőnyelv helyzete pedig egy körkörös sínen állítható, így a váz valamely rúdja egész biztosan „horogra akad”. Ezeken is találunk cipzáras külső zsebet, amely megfelelő méretű, és további két belső zsebet rejt. A táska kézben történő cipeléséhez fül áll rendelkezésre, illetve a táskán belül is találunk apró füleket a rakomány rögzítéséhez. Végezetül az oldaltáskán lévő fényvisszaverő elemek fokozzák a biztonságot kedvezőtlen látási viszonyok esetén.

Háton is kipróbáltuk...

Háton is kipróbáltuk…

A Vaude Karakorum fejlett technikai alapanyagokat alkalmaz, de vízállósága nem üti meg a táskakörképben szereplő Aquaback modell színvonalát. Ez utóbbi akár víz alá is meríthető, az egész napos „zuhanyozás” is simán lepereg róla. A Karakorum alapanyaga egyértelműen a praktikus és rugalmas használatra hangolt, e szerint lett kiválasztva, varrott illesztésekkel. Így a teljes vízállóság biztosításához a Karakorum egy mellékelt esőhuzatot tartalmaz. Ha intenzív, hosszan tartó esőre számítunk, érdemes ezzel beborítani, így mind a táskaszett , mind annak tartalma száraz (és tiszta) marad.

Az alsó rögzítés etalon: bárhova pozicionálható!

Az alsó rögzítés etalon: bárhova pozicionálható!

A Karakorumon lévő már-már megszámlálhatatlan cipzár mind rendkívül jó minőségű, könnyen kezelhető, finoman futó típus, ahol szükséges, kétkocsis működéssel. Ez a megállapítás az egész táskaszettre áll, a makulátlan minőségű kidolgozás és a finom részletmegoldások tárházát élvezhetjük. Ilyen az, amikor maximalista szemléletű német szakemberekre bízunk egy technikai feladatot: megannyi innovatív ötlettel, a végletekig kifinomult megoldásokkal kényeztetik el a kerékpáros túrázót!

A Vaude eme kiválóságát is kipróbáltuk. A Karakorum nemcsak papíron az egyik legnagyobb űrtartalmú táskaszett a körképképben, hanem a valóságban is szabályosan „nyeli” a cuccokat. Amit a virtuális egyhetes túrára összekészítettünk, mind belefért, nem is kellett nagyon „kicentizni” a pakolást. Viszont érdemes a táskaban funkciói szerint elrendezni a felszerelést: a mindennapos használatban lévő cuccok kerüljenek a felsőrészbe, és mivel annak két „fele” van, a városnézéshez szükségesek eleve az egyikben landolhatnak. A Vaude tervezőknek köszönhetően egy teljesen más szemlélettel végezhetjük a pakolást, a túra során minden sokkal egyszerűbb lesz, kevesebbet kell ide-oda rendezgetni a felszerelést. Talán mondani sem kell, hogy ilyen gazdag funkcionalitás ellátott kerékpáros táskát még soha nem volt szerencsém használni, szívesen kipróbálnám a következő nagyobb bicajos kalandhoz!

Rengeteg zsebbel és a felhasználás szempontjából tökéletesített megoldással felvértezve!

Rengeteg zsebbel és a felhasználás szempontjából tökéletesített megoldással felvértezve!

Jellemzők:

  • legendás megbízhatóságot és funkcionalitást nyújtó háromrészes túratáska szett
  • a felső táskaelem lecipzározva hátizsákként viselhető (akár gyalogos városnézéshez is alkalmas)
  • oldalsó táskaelemek QMR rögzítési rendszerrel
  • Hardback merevített hátsó fal
  • fényvisszaverő elemek a fokozott biztonságért
  • könnyen le-, és felszerelhető (a leparkolást követően a boltba is magunkkal vihetjük!)
  • mellékelt esővédő huzat
  • 2480 g
  • összesen 68 liter űrtartalom!
  • 61 x 49 x 16 cm külső méret
  • 100% poliészter; 600 D poliuretán bevonattal ellátott alapanyag
  • 100% poliamid; 210 D Baby Ripstop poliuretán bevonattal ellátott zseb- és kontrasztanyag
  • 100% poliészter; 200 D poliuretán bevonattal ellátott bélésanyag
  • 100% poliamid; 190 T poliuretán bevonattal ellátott esőhuzat
  • 3 év garancia

Ajánlott fogyasztói ár: 47 250 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Ha a funkciónalitáson van a hangsúly, a Karakorum verhetetlen!

Ha a funkciónalitáson van a hangsúly, a Karakorum verhetetlen!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo