fbpx

Tour de San Luis: Mark Cavendish beköszönt Argentínában

Az Omega Pharma-Quick Step csapatába igazoló brit exvilágbajnok, Mark Cavendish győzelemmel kezdte a szezont, a ma rajtoló Tour de San Luis, UCI 2.1 kategóriás versenyen, Argentínában.

Napjaink leggyorsabb sprintere Sacha Modolót (Bardiani CSF Inox) és Alessandro Petacchit (Lampre-Merida) hajrázta le a Villa Mercedes belvárosában véget érő 164 kilométeres etapon. Cavendish a befutó után megköszönte csapata tulajdonosának, a cseh Zdenek Bakalának, hogy sikerült lehetővé tennie szerződtetését, majd elismerően nyilatkozott a Quick Step munkájáról:

A csapat egész nap remekül dolgozott, védve engem a szélben. Mindenki tudja a feladatát, és megmutatták, hogyan kell valakit a győzelemhez segíteni. Nagyon jó a hangulat, érezzük egymást, nem is kell beszélni verseny közben. Chavanel és Kwiatkowski is rengeteget segített. A szezon elején mindig súlyproblémákkal küszködök, némi meglepetés is, hogy rögtön az első versenyemen nyerni tudtam.

A versenyt bemutató videó:

A vasárnapig tartó, Argentínában rendkívül népszerű körverseny hegyi etapokat is tartalmaz, és a legjobb argentinok mellett olyan sztárok tekernek a mezőnyben, mint Alberto Contador (Saxo-Tinkoff), Joaquim Rodriguez (Katyusa), Vincenzo Nibali (Astana), Jurgen Van Den Broeck (Lotto-Belisol), Tejay Van Garderen (BMC), vagy a gyorsabban hajrázók közül Peter Sagan (Cannondale), Thor Hushovd (BMC), Manuel Belletti (Ag2R), Francisco Ventoso (Movistar), Francesco Chicci, Filippo Pozzato (Lampre-Merida), Oscar Getto (Vini Fantini).

A Tour de San Luis szakaszai:
1. szakasz: San Luis – Villa Mercedes 164 km
2. szakasz: Tilisarao – Terraza del Portezuelo 171.4 km
3. szakasz: La Punta – Mirador del Potrero 173.1 km
4. szakasz: San Luis (időfutam) 19.2 km
5. szakasz: Juana Koslay – Carolina 169.8 km
6. szakasz: Quines – Merlo 156.6 km
7. szakasz: San Luis – Juana Koslay 154.7 km

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo