fbpx

Lovassy ezüstérmes a pálya Eb-n scratch-ben!

Jobban nem is kezdődhetett volna magyar szempontból a pályakerékpáros Európa-bajnokság Berlinben, Lovassy Krisztián a scratch versenyszámban szerzett ezüstérmet!

A 60 körös futamon Krisztián benne volt az első sikeres szökésben, három versenyzőtársával csináltak körelőnyt. A továbbiakban a mezőnyben mozgott, közel volt hozzá, hogy újabb körelőnyt szerző versenyzők között is ott legyen. A végjátékban az ukrán Roman Gladysh sikertelen támadását követően a körelőnnyel rendelkezők közül a francia Adrien Garel támadott. Krisztián utolsó erőfeszítései árán is tette rá a kereket és így értek célba, francia arany és magyar ezüstérem született, a bronzérmet az ukrán versenyző szerezte meg!

Krisztián így nyilatkozott röviden a díjkiosztó után: A scratch mindig a legnyugodtabb számom, mert általában azzal kezdem a világversenyeket. De nem ez a fő számom, így mindig nyugodt vagyok és tudok higgadtan gondolkozni és tesztelni a lábaim. Ráadásul a múlt heti bécsi verseny előtt a vb volt az utolsó versenyem közel fél éve. Múlt héten jól haladt, de ebből nem lehet kiindulni, mert tavaly is jól mentem, majd utána az Eb-n az életemért küzdöttem. Holnap jön az omnium (az olimpiai szám), remélek egy jó eredményt!

Eredménylista: eb_scratch

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo