fbpx

A Waberer’s csapat beszámolója a csömöri C1-es XCO futamról

A hétvégén C1-es minősítésű XCO versenyt rendeztek Csömörön, ahol komoly nemzetközi mezőnyt gyűlt össze. A Waberer’s Areus MTB Team is természetesen képviselte magát, elsősorban az utóbbi időben újra magára találó Parti Andrástól és a bakui Európai Játékokon is bomba formában versenyző Juhász Zsolttól volt várható a dobogó közeli eredmény.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Parti András óriási harcban végül sprintbefutón bukta el az aranyérmet, mögötte nem sokkal Juhász megszerezte a 3. helyet, így végül mindketten sikeresen felállhattak a dobogóra és értékes UCI pontokat tartottak itthon. A csömöri XCO kupa győztese a belga Sébastien Carabin (Merida Wallonie MTB Team) lett.

Parti András: „Az elején rendesen beragadtam, nehéz volt visszadolgozni magam. A sérülésem óta valahogy nehezebben mennek kicsit a rajtok, ezen még mindenképpen dolgoznom kell az edzőmmel. Később viszont éreztem magamban az erőt, szépen tudtam feljönni körről körre, ami azért nem volt egyszerű. Szűk volt a pálya, nehéz volt előzni és az elején kicsit reménytelennek is tűnt a felzárkózás, amikor nem láttam már a mezőny elejét. De egyszer csak elkezdtem jó tempóban haladni, közeledtem, és a negyedik körre fel is értem a legelejére, onnantól igyekeztem kézben tartani a versenyt. A végén nyélen mentünk a belga sráccal, sajnos egy helyen megelőzött, amire nem tudtam hirtelen reagálni. Így ő kezdte jobb helyen a hajrát az utolsó kanyarból kijövet, s már nem volt esélyem megelőzni. Carabin nagyon jó versenyző, top30 környékén van a világranglistán és több top50-es bringás is itt volt, kemény mezőnyben sikerült Zsolttal dobogóra állnunk. Magával az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, mert a sérülés után sikerült már nyerni egy C1-es versenyt, most egy ezüstérem jutott, ráadásul ez a pálya a rövid emelkedőkkel nem is annyira feküdt nekem, inkább a hosszabb mászásokat szeretem”

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Juhász Zsolt:Amikor felsorakoztunk a rajtvonalnál kicsit meglepődtem, hogy milyen nemzetközi mezőny gyűlt össze. Akárhogy is sűrű volt a programom a megelőző héten, nagyon jól éreztem magam az edzéseken. Nem izgultam, csak élveztem a hazai atmoszféra hangulatát és előnyét. A rajtom teljes mértékben úgy sikerült, ahogy elterveztem. Tanulva a tavalyi rajtomból elsőként fordultam rá az első lejtőnek. A világranglistán előttem szereplők hamar, még a kör közepén előre álltak. Erre számítottam is, pont ez kellett nekem, hogy húzzanak. A verseny közepén kissé megúsztam, de Andris utolért és ennek köszönhetően felértem vele az élen levő hármasra. Az egyik belga srác és én elvesztettük a kontaktot a dobogó felső fokairól. Talán itt kicsit hibáztam, hogy nem előztem ki őt időben, ezáltal sajnos feltartott.

A szülőfalumban a dobogón állni az egyik legjobb dolog, ami történt velem eddigi bringás karrierem során! Köszönöm nektek!”

11402941_855838164452953_1713858631511444548_n (1)

Csielka Márk: „Úgy érzem sikerült kilépnem a gödörből végre. A tavalyi szezonom egy nagyon hosszan elhúzódó betegség miatt tönkre ment. Az idei szezonom eleje – lehet, hogy ennek is köszönhetően – nehezen indult. Nem ott helyezkedtem a versenyeken, ahol szerettem volna és az edzések sem alakultak teljesen jól. Nemrég eljött a pillanat, hogy azt mondjam magamnak: állj, ez így nem mehet tovább! Sok változtatást hoztam be az életembe, főleg a sporttal kapcsolatosan. Ezeknek a módosításoknak a csömöri C1-es versenyen éreztem először az eredményét. Igaz, még nem az élmezőnyben jöttem be, de úgy érzem elindultam egy jó úton.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo