fbpx

Cseh világkupán folytatódhat az olimpiai pontgyűjtés

Az idei hatodik, egyben utolsó előtti világkupára, Csehországba utaztak a magyar hegyikerekesek; a keretet három korosztályban összesen tizenegyen alkotják. Az augusztus 13-14-ei, Nove Mesto na Morave-i viadal újabb lehetőséget teremt az olimpiai kvalifikációhoz szükséges világranglista-pontok gyűjtésére.

Parti András

Parti András

A cseh világkupán a magyar olimpiai keretből Parti András, Buruczki Szilárd, Dósa Eszter, Benkó Barbara és Juhász Zsolt fog rajthoz állni; a versenyzőknek a kategóriájuknak megfelelő számú, 4,2 kilométeres kört kell majd teljesíteniük.

Emlékeztetőül: a 2012-es londoni olimpiai hegyikerékpáros, olimpiai krossz versenyszámára két kvalifikációs időszak összesített eredményei alapján a nemzetek kvalifikálhatnak, tehát nem versenyzők. A nemzet pontjait a legjobb 3 férfi és 3 nő adja országonként. Az első a 2010. május 23. és 2011. május 22.,  a második a 2011. május 23. és 2012. május 22. közötti időszak. A nőknél az első 18, a férfiaknál az első 24  nemzet között kell végezni, hogy 1-1 kvótát szerezhessünk Londonra.

Első záráskor, idén május 23-án a nők 14., férfiak a 24. helyen álltak; második zárásig még jelentős számú pontszerző viadalon indulhatnak a magyar kerekesek. Az augusztus 9-ei frissítésnek – az idén május 23-án nyitott ranglistának – megfelelően a férfiak a 18., a nők a 19. helyen állnak.

A cseh világkupára utazó magyar csapat tagjai:
– felnőttek: Parti András, Bogár Gábor (EuroOne-Cube Pro MTB Team), Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) és Dósa Eszter (Vitalitás SE),
– U23-asok: Juhász Zsolt, Szatmáry András és Csielka Márk (EuroOne-Cube Pro MTB Team), Benkó Barbara (Focus MIG Team) és Kéri Zsófia (LTV Merida Racing),
– juniorok: Fenyvesi Péter (Bringabanda SC) és Meggyesi Gergő (LTV Merida Racing).

A világkupa beharangozó videója: http://vimeo.com/26983001
A világkupa rajtlistája: http://www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template1/layout.asp?MenuId=MTYxMjU&LangId=1
A világkupa honlapja: http://www.bikevysocina.cz/
A világkupa élő közvetítése: www.freecaster.tv
A kvalifikáció állása: http://www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template3/layout.asp?MenuId=MTUxNjU&LangId=1

Forrás: Magyar Mountain Bike  Szakági  Szövetség  sajtóközlemény,  www.mmtbszsz.hu
Fotó:
Hooker.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo