fbpx

Almeida előnye újra nőtt, Tratnik szakaszgyőzelme a Giro d’Italián

A Giro d’Italia 16. szakaszán egy hosszú szökés után Jan Tratnik nyerte a szakaszt, míg az összetett menők csatájában Almeida használta ki a helyzetet és ismét növelni tudta az előnyét a rózsaszín trikóért vívott harcban. Valter Attila kis hátránnyal a 60. helyet szerezte meg, mellyel még mindig előkelő helyen áll az összetettben.

Forrás: giroditalia.it

A Giro d’Italia harmadik hete csak mérsékelten rossz hírrel kezdődött, a versenyzők közül csak Fernando Gaviriának kellett elhagyni a versenyt, így a negatív jóslatok szerencsére nem következtek be és gyakorlatilag zavartalanul kezdődhetett el a Giro utolsó hete. A verseny 16. szakaszán egy izgalmas pályával folytatódott a verseny, ahol több kategorizált emelkedő is várt a mezőnyre. Bár egyik hegy sem volt első kategóriás, mégis tartogattak kihívásokat az emelkedők, mert meredek szakaszokban nem volt hiány, ahol akár még az összetettben érdekeltek is támadhattak.

A szakasz első emelkedőjén egy 28 fős szökevénycsoportot engedett el a Deceuninck-Quickstep csapata és mivel senki nem volt veszélyes Almeida rózsaszín trikójára a szökésből ezért komoly üldözés nem folyt hátul. A szökevények előnye a 15 percet is elérte és egy másodpercig nem volt kérdés, hogy a szakaszgyőztes a szökésben lévők közül fog kikerülni ezen a napon. A szökevények között volt Guerreiro és Visconti is, akik a hegyi trikóért vívtak harcot ezen a szakaszon is. A hegyihajrák többnyire róluk szóltak, hiszen mindkettőjüknek szüksége volt a pontokra.

A szakasz egy körpályával zárult, hármat kellett teljesíteni a versenyzőknek a 2,8 km-es 10,4 %-os átlagmeredekségű emelkedőt is tartalmazó körből, ahol végül a szökevénycsoport teljesen szétesett és a második körre Jan Tratnik és Ben O’Connor párosa tudott eltávolodni a többiektől. Nagy harcot vívott a két bringás és zseniális versenyzéssel Tratnik tudta otthagyni O’Connort, az előnye a célig kitartott, mellyel megnyerte a szakaszt. A összetett menők csoportjában Almeida húzott egy meglepőt és két másodperces külön idővel ért célba a többiek előtt, amivel újra növelni tudta az előnyét az összetettben.

Valter Attila ma is jól bírta a versenyt, Almeidától csak 1 percet kapott, ami számára a 24. helyet jelenti az összetettben.

A Giro d’Italia 16. szakaszának eredménye:

1 Jan Tratnik (Slo) Bahrain McLaren 6:04:36
2 Ben O’Connor (Aus) NTT Pro Cycling 0:00:07
3 Enrico Battaglin (Ita) Bahrain McLaren 0:01:14
4 Kamil Malecki (Pol) CCC Team
5 Ben Swift (GBr) Ineos Grenadiers
6 Andrea Vendrame (Ita) AG2R la Mondiale 0:01:21
7 Geoffrey Bouchard (Fra) AG2R la Mondiale
8 Matteo Fabbro (Ita) Bora-Hansgrohe 0:01:25
9 Manuele Boaro (Ita) Astana Pro Team 0:01:33
10 Alessandro Tonelli (Ita) Bardiani CSF Faizane’ 0:01:37

 

Az összetett állása a 16. szakasz után:

1 Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep 65:45:08
2 Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb 0:00:17
3 Jai Hindley (Aus) Team Sunweb 0:02:58
4 Tao Geoghegan Hart (GBr) Ineos Grenadiers 0:02:59
5 Pello Bilbao (Spa) Bahrain McLaren 0:03:12
6 Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:03:20
7 Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo 0:03:31
8 Domenico Pozzovivo (Ita) NTT Pro Cycling 0:03:52
9 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:04:11
10 Fausto Masnada (Ita) Deceuninck-Quickstep 0:04:24

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo