fbpx

A Mikulás hozza a Cyclo-cross Magyar Kupa első versenyét Tamásiban

December 6-án Tamásiban rendezik a Cyclo-cross Magyar Kupa első fordulóját, a kissé nehézkes szezonkezdetet a szigorítások is megnehezítették, de végül decemberben elrajtolhat hazánk legrangosabb sorozata.

A Cyclo-cross Magyar Kupa sem tudott a tervezett menetrend szerint elrajtolni a koronavírus-járvány okozta szigorítások miatt, viszont abban a szerencsés helyzetbe került a szakág, hogy bizonyos feltételek mellett lehet versenyt rendezni, bár szabadtéri sportként nem könnyű megfelelni a zártkapus előírásnak, és ezért az első két fordulót el kellett halasztani. A Tamási Cyclo-cross Magyar Kupfutamot viszont a törvényi előírásoknak megfelelően meg tudják rendezni, így végül december 6-án elkezdődhet a sorozat, ráadásul az új versenyszabályzat szerint. Pontosabban az új versenyszabályzat és a kormányrendelet közös metszette szerint, mert ezen a rendezvényen csak UCI licenccel (versenyengedéllyel) lehet rajthoz állni és ennek megfelelően hobbi kategória sem lesz.

Tamásiban a lovaspálya fogja vendégül látni a rendezvényt, így tudják biztosítani a szervezők zárt területet. A helyszín és a nyomvonal is idén debütál a Magyar Kupában, ezért mindenki számára új lesz a pálya, viszont a rendezőknek köszönhetően egy elég részletes pályainformációkat kapunk pályarajz formájában. Rengeteg kanyarra kell számítani a 2,45 km hosszú pályán, ami persze ebben a szakágban annyira nem meglepő, bár itthon kevés versenyen kellett ennyit kanyarognunk. A térképet elnézve akadályokban sem lesz hiány, alagút/híd, lépcső és még többféle akadályt találhatunk a pályarajzon.

Senkit nem biztatunk arra, hogy nézőként kimenjen a versenyre, hiszen sajnálatos módon a jelenlegi szabályozás szerint nem lehetnek nézők a sportrendezvényeken, viszont a licenccel rendelkezők bringások előtt “szabad a pálya” versenyzőként, így ha valaki télen versenyezni szeretne akkor itt a lehetőség…

További információk a versenykiírásban és a facebook eseményénél.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo