fbpx

Őszi grillezés a lakásban

A grillezés igazi szerelmesei bizonyára már a cím láttán felszisszentek, hiszen a legtöbben a beltéri grillezés egyetlen módjaként az elektromos grillsütő használatát ismerik. Azonban az elektromos grillezés sokak szemében nem is minősül igazi grillezésnek, hiszen pont a lényeg, a füstös aroma hiányával kell szembenézni egy ilyen sütögetés alkalmával. Azonban mi most nem az elektromos verzió előnyeit szeretnénk bemutatni, hanem egy olyan mini grillsütőt, amit bátran lehet használni beltéren is, és a füstös ízekről sem kell lemondani.

 

Ha nem elektromos, akkor milyen?

 

Az OFYR szakemberei vélhetően szintén nem rajonganak az elektromos grillsütőkért, hiszen megalkották az OFYR TABL’O névre keresztelt mini grillsütőt. Ez a grillező magában egyesíti az elektromos és a faszenes változatok minden előnyét, de azok hátrányai nélkül.

 

Az OFYR TABL’O egy speciálisabb faszénfajtával, vagyis kókuszbrikettel hozható működésbe, és a kókuszbrikett adja meg az ételnek a füstös aromát is. Azonban a kókuszbrikett nem füstöl annyira, mint a hagyományos faszén, így nem is kell azon aggódni, hogy a vacsora grillezése során kifüstöljük a családot a lakásból.

 

A kókuszbrikettel kapcsolatban még meg kell említeni, hogy mivel kókuszdió hulladékanyagaiból készül, ezért nem csupán jól termeli a hőt, hanem akár 2-3 órán keresztül is képes azt tartani. Ráadásul a begyújtása sem jár aránytalanul nagy erőfeszítéssel, főleg, ha Handy Tool grillgyújtó kéményt is használunk a művelethez.

 

Mennyi étel készíthető el egy ilyen mini grillezőn?

 

Nyilvánvalóan egy nagy méretű, többszemélyes kerti grillezőn egyszerre több személy számára is készíthető harapnivaló, de a mini grillsütőn – kompakt mérete miatt – ennek csak töredéke sül meg egyidejűleg.

 

Ugyanakkor pont a kis mérete teszi lehetővé, hogy elhelyezzük az asztal közepén, ezáltal körülülhessük, és így mindenki elkészíthesse magának a választott fogást. Ha pedig mégis arra lenne szükség, hogy viszonylag nagyobb társaságot szolgáljunk ki a segítségével, akkor vékonyabb, gyorsabban átsülő ételeket válasszunk az alkalomra.

 

Akkor is megéri beszerezni, ha van hagyományos grillezőnk?

 

Ez egy olyan kérdés, amire nincs egzakt válasz, hiszen mindig az egyéni igényektől függ, hogy valaki hasznát fogja-e venni a mini grillsütőnek vagy sem, ha van egy hagyományos grillezője is a kertben.

 

Ha sokszor tartunk nagy létszámú összejövetelt, és nem riaszt el ettől a hideg idő sem, akkor felesleges lehet egy mini sütőt beszerezni.

 

Ha viszont a hűvösebb idő beköszöntével behúzódunk a lakás falai közé, és a kinti grillünket a garázsba tesszük téli álmot aludni, de a grillezett ételek hiányoznak, akkor nem kérdés, hogy megéri egy OFYR TABL’O-ra beruházni.

 

Amennyiben te is kedvet kaptál a grillezéshez, nézz szét a SpaTrend oldalán, akár több személyes kültéri, akár beltéren is használható kisebb grillsütőre van szükséged!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo