fbpx

Jön a lengyel sztárcsapat! – CCC Sprandi Polkowice

Lengyelország legerősebb kerékpáros csapata is rajthoz áll az idei Magyar Körversenyen. A CCC Sprandi Polkowice sorában ismerősöket is köszönthetünk majd.

 

 

A Tour de Hongrie előtt a lengyel példa lebeg: a Tour de Pologne, vagyis a Lengyel Körverseny a rendszerváltás után lépett ki a Békeverseny árnyékából, s két vétized alatt a világ meghatározó körversenyei közé lépett, Lengyelországban évről évre World Tour-viadalon versengenek egymással a világ legjobb kerékpárosai.

Ezzel együtt a lengyel kerékpársport is egyre erősebbé vált, erre kitűnő példa, hogy 2014-ben Michal Kwiatkowski megnyerte az országúti világbajnokságot, megszerezte a legnagyobb becsben tartott szivárványos mezt.

 

 

A lengyelek a csapatok terén is komoly erőt képviselnek, három kontinentális klub mellett egy prokontinentális együttesük is van, amely a legnagyobb háromhetesek közül a Giro d’Italiára is kapott már meghívót. A CCC Sprandi Polkowicéről van szó, amely az idei Tour de Hongrie nagy esélyesei közé tartozik.

A CCC Sprandi Polkowice csapatában tizennégy lengyel kerékpáros mellett két szlovén, két cseh, egy német és egy portugál versenyző található. Elmondhatjuk, hogy igazán összeszokott sorról van szó, amelyben a legtöbben már négy-öt szezont együtt versenyeztek végig.

 

 

A csapat legeredményesebb versenyzői közé tartozik a szlovén Marko Kump, aki kitűnő sprinter, már tizennégy profi győzelemnél tart. Ugyancsak a menők közé sorolhatjuk a lengyel Mateusz Taciakot, aki pályafutása során öt körversenyen aratott összetett győzelmet – eddig. A legjobbak közé tartozik a szlovén Jan Tratnik is, aki 2015-ben – még az Amplatz-BMC színeiben – a Tour de Hongrie budapesti befutójánál szerezte meg az első helyet, s a legjobb sprinternek járó zöld mezt is hazavihette magával.

 

 

Tratnikon kívül is több „ismerőst” találunk a csapatban, a lengyel Pawel Bernas 2014-ben nyerte meg a V4 magyarországi futamát, honfitársa, Kamil Malecki tavaly második lett a hazánkon is áthaladó Carpathian Couriers Race során, a cseh Frantisek Sisr az idén nyerte meg a magyar V4-viadalt, méghozzá klubtársa, a lengyel Patryk Stosz előtt.

Szólni kell egy másik szakágban (is) remeklő bringásról: Szymon Sajnok 2018-ban megnyerte a pályakerékpáros omnium versenyszám világbajnoki aranyérmét!

 

 

A lengyel csapat legutóbb 2017-ben indulhatott a Giro d’Italián, ennek „kiharcolásában” alighanem sokat köszönhet Gabriele Missaglia sportigazgatónak, aki a kilencvenes évek végén maga is nyert Giro-szakaszt. A lengyel együttes 17 győzelemmel zárta a 2017-es Europe Tourt, Adrian Kurek megnyerte a lengyel országúti bajnokságot, a lengyel Paterski első lett a Szlakiem Walk Majora Hubala nevű többnaposon, míg a szlovén Jan Tratnik a 2.1-es kategóriájú Szlovák Körverseny összetettjének legjobbja volt. Ebben az évben már tizenhat győzelemnél járnak Tratnikék!

Aligha kockáztatunk vele ha kijelentjük: az idei Tour de Hongrie főszereplői között is megtalálhatjuk majd a narancsmezeseket…

 

 

A CCC Sprandi Polkowice kerékpárosai:
Alan Banaszek (lengyel)
Pawel Bernas (lengyel)
Piotr Brozyna (lengyel)
Pawel Cieslik (lengyel)
Pawel Franczak (lengyel)
Kamil Gradek (lengyel)
Adrian Kurek (lengyel)
Kamil Malecki (lengyel)
Lukasz Owsian (lengyel)
Michal Paluta (lengyel)
Leszek Plucinski (lengyel)
Szymon Sajnok (lengyel)
Patryk Stosz (lengyel)
Mateusz Taciak (lengyel)
Marko Klump (szlovén)
Jan Tratnik (szlovén)
Michal Schlegel (cseh)
Frantisek Sisr (cseh)
Jonas Koch (német)
Amaro Manuel Antunes (portugál)
Honlapja: https://cccsport.eu/en/
Facebook-oldala: www.facebook.com/CCCProTeam/
PCS-oldala: www.procyclingstats.com/team/ccc-sprandi-polkowice-2018

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo