fbpx

A világ legjobbjai Veszprémben

Augusztus 20 és 25 között a Veszprém környéki terepeken rendezik a tájbringások világbajnokságát. A mountain bike-ozás térképpel nehezített műfajának legrangosabb eseményére, a négy kontinens országaiból érkeznek versenyzők, többek között, Új-Zélandról, Brazíliából, Japánból, Törökországból, és Finnországból.

A VB-n, négy versenyszámban osztanak világbajnoki érmeket: sprint-, közép- és hosszútávon, valamint váltó formátumban rendezett, háromfős csapatversenyben. A fiúknál a sportág legjobbjai az oroszok – közülük is az ötszörös világbajnok Ruslan Gritsan–, a finnek, a csehek, a dánok, és az olaszok. A lányoknál a hatszoros világbajnok osztrák Michaela Gigont sosem szabad leírni, de számos kihívója akad az oroszok, finnek, csehek és dánok közül.

Az Elit mezőnyben a mieink közül a legszebb helyezésre esélye: Füzy Annának van, aki Európabajnoki bronzérmes, és kétszeres VB ötödik. A Junior világbajnoki versengésben, Horváth Marcellnál bizakodhatunk legjobban éremszerzésben. Marci ifiként háromszor nyert Európa kupát, ebből kétszer egyéniben, egyszer váltóban. Neki ráadásul még az is segíthet, hogy veszprémi srác, elég jól ismeri a terepeket, ami ugye nem hátrány, amikor tájékozódni kell. Nagyon erős csapatunk száll harcba a junior fiúk, váltó világbajnoki címéért is. Ha minden jól összejön, nem lehet kérdés az érem.

A rendezőség annak érdekében, hogy minél érdekesebb, követhetőbb legyen a verseny, bevetnek minden elérhető vívmányát a modern IT technikának. Élő „stream”, azaz kamerakép lesz fent az Interneten a versenyekről eredményközléssel összekötve. A helyszínen és a neten is követhető lesz, merre járnak az Elit versenyzők kint a pályán, egy zsebrevágható GPS szerkezetnek köszönhetően. Így azt is érzékelhetjük majd, ki hol rontja el a leggyorsabb útvonal megtalálását, és jól látjuk majd a pályán zajló drámákat.

Arra, hogy személyesen is megtapasztaljuk egy ilyen versenynek a felfokozott izgalmait, hangulatát kiváló alaklom lehet Augusztus 25-én, szombaton, 9 és 14 óra között kilátogatni Veszprém központjába. Ahol nem csak az izgalmas befutót láthatjuk majd, hanem az előbb említett technikai eszközöknek köszönhetően az egész versenyt végigszurkolhatjuk.

Részletes információk: http://www.mtbo.hu/mtbwoc2012.php/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo