fbpx

FotoTour: Tour de Pelso

Utensilnord-hármas befutóval ért véget ma a Balaton-kerülő 204 kilométeres országúti kerékpárverseny, a Tour de Pelso, melynek történéseit Tirszin János (nutrixxion.hu) képein keresztül mutatjuk meg:

A

A rajtnál szinte mindenki ott volt, aki itthon számít, a Kusztor Pétert betegség miatt nélkülöző Utensilnord mellett a Cube Balaton Team, a Bianchi Klub, Cervelo-Prolog, Merida Road Team, Dr. Bátorfi AKTK és még sokan mások…

A

A déli parton még szokás szerint hosszúra nyúlt a 250 fősre limitált peloton (aminél már csak a Balaton Maraton túra mezőnye volt nagyobb – képünkön). Fonyódig kósza lószolgatásokkal telt az idő, no meg az elmaradhatatlan bukások csattanásait hallgattuk, majd Fonyód után kialakult egy szélezés, ami több részre szaggatta a sort, komoly szelekciót okozva, létre jött egy szökevénycsoport is.

A

Frissítés a pályán

A

A női győztes Kenyő Anita lett, aki a főmezőny után érkező egyik sorban ért célba a fiúkkal. Második Kusztor Jurenka Krisztina (Bikeexpress SE), harmadik Jakócs Fruzsina (Merida Road Team) lett.

A

Visszatérve, hogy mi történt elöl: főleg a Cervelo csapat munkájának köszönhetően a főmezőny a Balaton nyugati csücskében utolérte az elmenést és pár kilométeren át együtt haladt a peloton. Az első támadást a mountain bike versenyző Szatmáry András (Waberer’s Areus Team) indította egyedül, majd többen is próbálkoztak a következő kilométereken, végül a Szatmáry, Simon Péter, Lovassy Krisztián (mindketten Utensilnord.eu), Pelikán János (Cube Balaton Team), Hemmert János (Cervelo Team Prolog) ötös állt össze elöl.

A

Miközben a szökevények általában 1-2 perc előnyben tekertek, a mezőnyt Dér Zsolt (Utensilnord-Ora24.eu) szinte egymaga mozgatta, meg-megtörve a ritmust akcióival.

A

Az üldözésben az északi parton a Bianchi csapata dolgozott a legtöbbet, lévén nem volt elöl versenyzőjük.

A

Az Utensilnord-fiúk megtörték az egységet az élbolyban, Lovassy itt még segítette Simont, majd visszamaradt az üldözőbollyá visszaminősült szökevénycsoportra.

A

A Szatmáry, Hemmert, Pelikán, Lovassy összeállítású négyest Füred után utolérte a főmezőny.

A

Simon Peti eközben 60 kilométert tett meg “da solo”, összesen több mint 100 kilométert töltött ma elmenésben.

A

Az akarattyai emelkedő okozta az újabb szelekciót, a húzódás tetején az Utensilnordból Dér Zsolt és Cador Rida léptek meg Molnár Istvánnal (Bianchi Klub), majd felértek Simonra. A mezőny eközben tovább fogyott, és a legtöbben túl fáradtak voltak ahhoz, hogy jó tempót diktálva utolérjék a szökést.

A

Az Utensilnord versenyzői végül leszakították Molnárt, és kontinentális csapatunk végül hozta a papírforma-eredményt.

A

A “mezőnyhajrán” is Utensilnord-siker született, Lovassy Krisztián volt a leggyorsabb, Berkesi András (Merida Road Team) előtt.

Végeredmény:

1. Simon Péter (Utensilnord-Ora24.eu) 04:50:21

2. Dér Zsolt (Utensilnord-Ora24.eu) 04:50:21

3. Cador Rida (Utensilnord-Ora24.eu) 04:50:21

4. Molnár István (Bianchi Klub) 04:51:43

5. Lovassy Krisztián (Utensilnord-Ora24.eu) 04:52:00

6. Berkesi András (Merida Road Team) 04:52:00

tour_de_pelso_2013_15

Eredménylisták: KATTINTS IDE!

Nutrixxion-fotógalériák:

Balaton Maraton:
http://foto.nutrixxion.hu/2013/Orszaguti/0601-BalatonMaraton/index.html

Pelso Kupa:
http://foto.nutrixxion.hu/2013/Orszaguti/0601-PelsoKupa/index.html

.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo