fbpx

Cateye Volt 1200 (HL-EL1000RC) USB-töltős első fényszóró

A Volt 1200 a Cateye egyik csúcsmodell első lámpája – nevezzük inkább fényszórónak – USB csatlakozóról tölthető, 2 db szuperfényes LED fényforrással világítja be a közutat vagy ösvényt. Számos fejlett funkcióval rendelkezik, apró mérete, egyszerű feltöltése és FlexTight™ rögzítőrendszere használatát rendkívül praktikussá teszi. Nyári éjszakai bicajozáshoz is ajánlható.

cateye_el1000_elso_3

A Cateye Volt 1200 (HL-EL1000 modellszám) árához és méretéhet képest mind a fényerő, mind a praktikus használat szempontjából kiválóan teljesít, tölthető akkumulátora praktikus és olcsón működtethető megoldást kínál a közlekedőknek. Alig 200 grammot meghaladó tömegével, illetve 112.0×58.9×43.8 mm-es méretével nem sok helyet foglal el a kormányon, a kiváló gyorsrögzítő rendszernek köszönhetően pedig még rázós utakon sem hajlamos az elmozdulásra.

cateye_el1000_elso_2

Jó ha tudjuk, hogy fényerő nem áll összefüggésben az alkalmazott izzók, vagy LED-ek számával, viszont szinte mindig szoros összefüggést mutat az akkumulátorok teljesítményével. Tehát a CatEye Volt 1200-asban alkalmazott 2 db LED ne tévesszen meg senkit: bőven elegendő fényerőt nyújt a mind a városi közlekedéshez, országúti vagy terephasználathoz. Mindez az OptiCube technológiát alkalmazó lencsének köszönhető, amely 95%-os hatékonysággal működteti a fényforrást. Fénycsóvája jól megtervezett: középső része 20 méter feletti látótávolságot biztosít, de a periférián is jelentős marad a fényerő, ráadásul 180 fokban látható marad. A takarékosság a fogyasztásban is jelentkezik: a működési ideje tömegéhez képest igen hosszú, integrált Li-Ion akku-val működik. A nagy kapacitású akkumulátor USB-kábel segítségével számítógépről tölthető. Az alacsony töltöttségről jelzést kapunk, így takarékosabb üzemmódba állítással menet közben tovább növelhető a működés ideje. Beállítástól függően 2-100 üzemórát biztosít egyetlen töltéssel. További lehetőség, hogy az új mobiltelefonok töltőjét is fel tudjuk használni áramforrásként.

cateye_el1000_elso_5

A világítótest felszerelése a neves japán gyártó híréhez méltóan egyszerű és biztos, a FlexTight™ esetében szerszámra sem lesz szükségünk. Akár 35 mm kormányátmérővel is kompatibilis. A kezelés egy hátul elhelyezett, megvilágított nyomógomb segítségével (praktikusan hüvelykujjal) történik, akár kesztyűben, sötétben is könnyen be- és kikapcsolható. Három állás között választhatunk: kis teljesítmény, nagy teljesítmény, illetve villogó üzemmód áll rendelkezésre. A Volt 1200 vízálló és karbantartásmentes, opcionális sisakkonzol is kapható, amellyel a fejvédőre is fel tudjuk szerelni.

cateye_el1000_elso_6

Sisakra is szerelhető a megfelelő kiegészítővel...

Sisakra is szerelhető a megfelelő kiegészítővel…

Jellemzők:

 • Méret: 112.0 x 58.9 x 43.8 mm
 • Súly: 214 gramm (lámpa és akku)
 • Világítás forrása: 2 db nagy intenzitású fehér LED
 • Fényerő: 1200lm
 • Dynamic mode üzemidő: kb 2 óra
 • Normal mode üzemidő: kb 5 óra
 • All-Night mode üzemidő: kb 17.5 óra
 • Hyper Constant mode üzemidő: kb 14.5 óra
 • Flashing mode üzemidő: kb 100 óra
 • Enegriaellátás: Li-ion újratölthető akku (3.6V-6200mAh)
 • 100%-os feltöltés: 10 óra
 • Alacsony töltés kijelzés, világítási mód memória funkció

Ajánlott fogyasztói ár: 65.990 Ft.

További információk a forgalmazónál, illetve a gyártónál

cateye_el1000_elso_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások