fbpx

Acor ABG 2801 hátizsák

Erről a táskáról egy autó reklámja jutott eszembe, ami kívül kicsi, belül tágas. Hivatalos adatot nem találtam az űrtartalmára vonatkozólag, így csak saccolni tudom, hogy úgy 22-24 literes lehet, tehát egy közepesen nagynak mondható típusról van szó. Az a fajta hátizsák, aminek van egy nagyon nagy rekesze, meg sok-sok kicsi…

Acor ABG 2801 - szöveg: gg, Fotó: Lcs, HBalage

Acor ABG 2801 - szöveg: gg, Fotó: Lcs, HBalage

A nagy zseb hihetetlen mennyiségű cuccot képes elnyelni: például esőruházatot, egy pár cipőt, egy csomó szerszámot, két belsőt, pumpát, egy napnyi élelmet, némi piát, és még mindig marad egy kevés hely! A sok kis zseb is sok minden cuccnak adhat helyet: két külső cipzáras zseb, két jókora oldalsó hálós zseb, melyet a gyártó kifejezetten kulacsoknak szán – és a látszat ellenére valóban akkorák, hogy simán bele is fér egy rendes méretű fél lityis bringás kulacs -, belül pedig három kisebb cipzáras és egy nagyobb zseb áll a rendelkezésünkre plusz ráadásként egy alsó rejtett zsebbe begöngyölhető bukósisak rögzítő háló.

Acor ABG 2801

Acor ABG 2801

A zsákon mindent előkészítettek az ivószatyorhoz: a folyadéktartályt rögzítő kis karabinerek belül, kivezető nyílás, valamint a csövet rögzítő pántok a vállpánton.

Acor ABG 2801

Acor ABG 2801

Maga a zsák alapanyaga könnyű és vízálló nylon PU hátrésszel és talppal. Az ergonómiailag tervezett hátkialakítás egész kényelmes még megpakolva is, ám tapasztalatom szerint kicsit azért bele lehet izzadni. Ennek ellenére még egész nap a hátamon hordva is elviselhető volt. A biztonság kedvéért itt-ott 3M fényvisszaverőket helyeztek el a zsákon.

Acor ABG 2801

Acor ABG 2801

A gyártó a hátizsákot MTB, ATB és általános kerékpározásra ajánlja, és mint ilyennek természetesen vannak a biztos rögzítést szolgáló mellkaspántja és haspántja is, de még a fogantyú ergonómikus kialakítására is gondoltak, kényelmes fogást adó gumiborítást kapott, míg a kesztyűvel is jól megfogható cipzár-húzókák már szinte természetesnek számítanak a kerékpáros hátizsákoknál. Az anyaga a kisebb záporoknak ellenállni látszott, hosszabb ideig tartó zuhéban viszont nem volt részem a teszt alatt. Úgy tűnt a kosz sem fogja nagyon, könnyen letöröltem róla a port, sarat.

Acor ABG 2801

Acor ABG 2801

A nyers adatok: 840 g tömeg és 11.500 Ft javasolt fogyasztói ár. Előbbi nem számít rossznak, de utóbbi sem, figyelembe véve a méretes űrtartalmat a sok-sok zsebbel és szolgáltatással.

Acor ABG 2801

Acor ABG 2801

Azoknak lehet praktikus útitársa, akik nagyobb, néhány napos túrákra mennek, esetleg sok mindent szoktak magukkal cipelni munkába, és nem szeretik a csomagtartót. Kényelmesen belepakolható rengeteg szükséges cucc, és kifejezetten kényelmesen hurcolhatjuk magunkkal akár hosszabb távon is.

Acor ABG 2801

Acor ABG 2801

Termékadatok:
Forgalmazó: Mali Kft.; www.mali.hu
A termék a gyártó honlapján ide kattintva érhető el.
Tömeg: 840 g
Ajánlott fogyasztói ár: 11.500 Ft

Szöveg: gg
Fotó: Lcs, HBalage

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo