fbpx

Topeak MTX Trunkbag EXP táska – jól jönne néhány plusz liter?

A Topeak táskái szerencsére nagy népszerűségnek örvendenek a mindennapok kerékpárosai között, s ezt a megtisztelő rangot praktikusságukkal, minőségükkel és használhatóságukkal vívták ki. Árazásuk viszonylag magas, de az innovatív megvalósítást és ötletességet senki sem adja ingyen. Jelen bemutatóban a “csúcsmodell” alatti Trunkbag EXP táskáról lesz szó, amely egyedül felfelé nem bővíthető, de oldalai lehajthatóak jelentős plusz tárolókapacitást adva ezzel.

A táska rögzítése egy speciális, a gyártó által fejlesztett MTX QuickTrack sínrendszerre történik. Gyakorlatilag egy mozdulattal felhelyezhető, vagy eltávolítható, ezáltal a csomagunk, nem kell bajlódni a különféle tépőzárak oldásával majd újra a rögzítésükkel. Számos modell közül választhatunk a csomagtartók tekintetében is, egészen a duplakorlátos megoldásoktól kezdve, az alkalmi, nyeregcsőre rögzíthető modellekig bezárólag rendelkezésre áll a gyártó szortimentje. Egy demonstráló videó jobban be tudja mutatni számunkra mindezt, nem is szaporítom tovább a szavakat:

A táskán lévő megoldások magukért beszélnek. A kitárgyalt sínes megoldás mellett a tárolókapacitás növelése az oldalfülek lehajtásával történik, ezáltal maximálisan 16,6 literre bővíthető az EXP táska. Felfelé nem bővíthető, mint a DXP nagytesó, de a tetején ettől még található egy hálós rész kisebb dolgok rögzítésére, illetve egy gumis leszorító huzal is helyet kapott, amely alkalmas némi plusz ruházat fixálására. Ha BeamRack csomagtartóval használjuk (nyeregcsőre szerelhető modell), akkor szükségünk lesz a DualSide kiegészítő keretre, hogy a lehajtott fülek ne tudjanak a kerékhez verődni. Amint leszállunk a kerékpárról hasznos kiegészítővé válik a táskához mellékelt párnázott vállpánt, így a magunkkal vitele sem ütközik különösebb nehézségekbe. Ezek mellett nagy felületen találhatunk vényvisszaverő elemeket, lámparögzítő fület, sőt a hátulján még egy plusz kulacs elhelyezésére is lehetőség van.

A táska 600d poliészter anyagú, ami hatékony vízlepergető tulajdonságot ad. Erősen párnázott, merev EVA hab anyagú merevítései jól védik a fő rekeszbe helyezett tárgyainkat. Súlya 1195 gramm, maximális befoglaló méretei pedig 36 x 25 x 21,5 cm.

Alkalmas kiegészítője lehet a mindennapi rutinunknak, ha ki szeretnénk váltani az izzasztó hátizsákok okozta kellemetlenségeket, de szintén praktikus társ lehet az egynapos túrák, kirándulások során, mert helykínálata pont megfelelő a szükséges holmink elnyelésére.

Fogyasztói ára 29 300 Forint.

Az EXP táska fellelhetőségét a forgalmazó oldalán le tudod ellenőrizni a boltkereső funkcióval.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo