fbpx

Legyőzték az esőt a Mapei Tour de Zalakaros indulói

Az időjárás idén nem fogadta kegyeibe a 2019-es Mapei Tour de Zalakaros részvevőit, június 23-án esős, a szokottnál hűvösebb idő várta hazánk egyik legnépszerűbb országúti maratonjának indulóit. Ennek ellenére sokaknak nem szegte kedvét, hogy idén nem napsütéses időben kell rajthoz állniuk és legyőzték az emelkedőkkel jócskán megtűzdelt zalakarosi pályát.

Június 22-23 között rendezték hazánk egyik legnagyobb országúti maratonját, a Mapei Tour de Zalakarost, mely szombaton csapatidőfutammal (Szabadics Ride Company Challenge) és a gyerekversenyekkel (Zobori Kid’s Ride), míg vasárnap 33- és 60 km-es túrákkal és a maratonnal (Karos Spa Kis-Balaton családi túra, Villtek Teljesítménytúra, Bikestyle Zalakaros maraton) várta a kerékpározás szerelmeseit.

A hatalmas népszerűségnek örvendő Szabadics Ride Company Challenge még zökkenőmentesen zajlott, de a gyerekversenyekbe az időjárás már sajnos beleszólt, özönvízszerű eső zúdult a környékre, ezzel elmosva a legkisebbek versenyeinek második felét. A vasárnapi pályákban is károkat okozott az eső, ezért kénytelenek voltak a szervezők módosítani azokat, így lett a 60 km-es távból 74 km-es és a 137 km-es távból 150 km-es.

A vasárnapi rajtokra sem állt el az eső, ami látszólag nem zavarta a lelkes és bátor indulókat, mert a többség mosolyogva sorakozott fel a rajtvonalnál (bár mit tehettek volna, ha keserűen állnak oda akkor sem lett volna jobb 🙂 – szerk). Elsőként a 60, azaz 74 km-es verseny győztese ért célba, a még csak U17-es korosztályú, Mészáros Bence magabiztosan nyerte a futamot, őt követte kb másfél percre Horváth Máté, majd egy nagyobb csoport, ahol Takács Ádám volt a leggyorsabb a hajrán. A nőknél szintén utánpótláskorú versenyző nyert Jordán Dorka személyében, mögötte nem sokkal Neubauer Eliza ért célba, a harmadik helyet pedig Nónay Fanni szerezte meg.

A Bikestyle Zalakaros maratonon az EPRONEX-BSS OIL TEAM versenyzői domináltak, de a sikerük elmaradt, mert a mtb világából ismert Blazsó Márton erősebbnek bizonyult, így a Balaton Maraton után a Tour de Zalakaroson is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Másodikként Zathureczky Márk, harmadikként Solymosi Márton ért a célba. A nőknél Szabó Adrienn volt a leggyorsabb, őt követte Sákovics Andrea és Horváth Adél.

Részletes eredmények:
idofutam_vegeredmeny
szabadics
gyerekverseny
kozeptav
hosszutav

A képekért keresd a Tour de Zalakaros facebook oldalát.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo