fbpx

Mitas Scylla Top Design külső gumi

A Mitas Scylla Top Design külső gumi a Kratos, a Zephyros és a Hyperion modellekhez hasonlóan igen népszerű az MTB versenyzők köreiben. A legendás dél-afrikai Cape Epic többnapos MTB-versenyen bizonyított “négyesfogat” egymással kombinálva is alkalmazható: lévén a cseh gyártó kifejezetten támogatja a terepviszonyokhoz és kerékpározási stílushoz legjobban passzoló “köpenyvariáció” összeállítását. A három említett Mitas csúcsmodell grafikai kialakítása azonos, amely lehetővé teszi az egységes megjelenést a vegyes mintázatú párosítások mellett.

Mitas_Scylla_TD
Az említett Mitas prémium modellek között a Scylla nevezhető az univerzális típusnak. Villámgyors MTB köpeny, amely ideális választás a kemény felületű pályákra, illetve száraz terepviszonyokhoz. Kétkomponenses kivitelben is kapható, ennek típusneve Scylla TD Grey Line, amely fokozottabb tapadást nyújt az éles kanyarokban. Az optimálisan elosztott és megfelelő mélységű mintázata az alacsony gördülési ellenállás, a sebesség, a tapadás, a gyorsíthatóság és a fékezhetőség legjobb kombinációját eredményezi. A hazai cross country terepviszonyok közt mind első, mind hátsó köpenyként beválhat, tehát a vegyes felállások mellett “önmagával párosítva” is tökéletes választás lehet.

A Mitas Scylla technikai arzenálját elemezve látható, hogy csúcskategóriás, világszínvonalat képviselő modellről van szó. A kétkomponenses Grey Line változat esetében a markáns oldalmintázat vonalában kékes-szürke csíkozást találunk, amely az SE-Dual Extreme Light Compound (SDX) technológiát takarja. Lényege a két eltérő tulajdonságú alapanyag különleges kombinációja: lágy, jól tapadó összetétel a futófelület szélein, a középső futóél pedig fokozott kopásállósággal, kitűnő tapadással és alacsony gördülési ellenállással rendelkező gumikeveréket kap. A kétkomponenses megoldásnak és az igényes felépítésnek köszönhetően a Scylla kifejezetten versenyhasználatra termett, hiszen egyszerre biztosít alacsony tömeget, minimális gördülési ellenállást, illetve kanyarvételkor rendkívüli tapadást.

A Scylla TD aramidszálas, hajtogatható kivitelű, Tubeless Supra belső nélküli használathoz optimalizált kivitelű külső gumi, amely az összes kurrens MTB kerékmérethez elérhető.

Jellemzők:

 • cross country MTB használatra, versenykörülményekhez
 • általános mintázat alacsony gördülési ellenállással
 • kétkomponenses Grey Line gumikeverékkel is elérhető
 • aramidszálas, hajtogatható
 • Tubeless Supra belső nélküli kivitel
 • kiváló ár/érték arány a versenyköpenyek világában
 • 26″-os, 27,5″-es és 29″-es méretekben
 • 590 grammtól

Elérhető változatok:

 • 54–559 (26×2,10″)
 • 57–559 (26×2,25″)
 • 57–584 (27,5×2,25″)
 • 57–622 (29×2,25″)

Ajánlott fogyasztói ár: 9690,- Ft-tól.

További információ a gyártó honlapján, vagy www.facebook.com/RubenaHungary

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo