fbpx

Cateye Rapid X2 Kinetic (TL-LD710K) hátsó lámpa

A Cateye kerékpár-világítások és egyéb kiegészítők több évtizede a piaci kínálat élvonalába tartoznak, a hírnevüket elsősorban a magas technikai színvonalnak, a megbízhatóságnak és a tartósságnak köszönhetik. Folyamatos műszaki fejlesztés jellemzi az 1964-ben alapított oszakai céget: az új Cateye Rapid X2 Kinetic hátsó lámpa kiváló példa az innovatív hozzáállásra.

A 2017-es piaci kínálatban az egyik legérdekesebb újítás a mozgásérzékelő “féklámpás” Cateye Rapid X2 Kinetic. A COB-LED-et alkalmazó hátsó világítás Lithium-Polymer akkumulátort tartalmaz, ami mikro-USB csatlakozón tölthető. Az igazi érdekessége az, hogy nemcsak villog vagy folyamatosan világít, mint a több száz konkurens kerékpárlámpa, hanem a gyorsulásérzékelő szenzornak köszönhetően fékezéskor folyamatos „turbófényű” üzemmódba vált, így figyelmeztetve a kerékpár mögött jövőket a lassulásra. Ez hasznos mind a közúti forgalomban, mind a kerékpárutakon vagy a közös bicajozások során.

Egyértelmű, hogy városi használat esetén rendkívül hasznos az újdonságnak számító “kinetic” funkció. De ezzel nem merül ki a Cateye Rapid X2 Kinetic hátsó lámpa minden tudománya: a tekintélyt parancsoló, akár több 100 méterről észrevehető 50 lumenes fényerőt akár 30 órán át tudja biztosítani, emellett 180 fokos láthatóságot nyújt. Kézbe véve a parányi méret és elenyésző tömeg a szembetűnő: a lámpa mindössze 32 grammot nyom a mérlegen, ennek ellenére fényereje az egyik legintenzívebb a villogók kínálatában!

Villogó és folyamatos üzemmód közt választhatunk, a lassulásérzékelő “féklámpa” az utóbbi esetben is funkcionál. Az alkalmazott fényforrás a legmodernebb COB (Chip on Board) LED, amely egyszerre takarékos és rendkívül intenzív. Mivel a fényerő az akkumulátorok teljesítményével is szoros összefüggésben áll, a Cateye egy jelentős teljesítményű, USB-ről tölthető Lithium-Polimer akkut integrált a parányi egységbe, így bőven elegendő fényerőt nyújt a városi közlekedéshez, országúti vagy terephasználathoz. Az összpontosított fénycsóva mellett a periférián is jelentős a fényerő. Az üzemidő a tömegéhez képest hosszúnak mondható, akár 30 óra. A nagy kapacitású akkumulátora USB-kábel segítségével tölthető, 2 óra alatt teljes töltöttség érhető el. További hasznos funkció, hogy alacsony töltöttség esetén a folyamatos üzemmódról a Cateye Rapid X2 Kinetic villogóra vált, így biztosítva egy többlet óra üzemidőt.

“Féklámpa” funkció mozgásérzékelő segítségével

A világítótest felszerelése a neves japán gyártó híréhez méltóan egyszerű és biztos. A gumihevederes rögzítés szerszámot nem igényel, akár 35 mm kormányátmérővel is kompatibilis. A kezelés egy hátul elhelyezett nyomógomb segítségével történik, hosszú, illetve rövid nyomással akár kesztyűben vagy sötétben is könnyen be- és kikapcsolható. Négy állás között választhatunk: kis teljesítmény, nagy teljesítmény, illetve kétféle frekvenciájú villogó üzemmód áll rendelkezésre.

Több mint 180 fokos fényterítés…

A Cateye Rapid X Kinetic természetesen vízálló és karbantartásmentes. megbízható társ. Még ha eltekintünk a fejlett „féklámpa” funkciótól, akkor is vonzó típus, az új hi-tech pedig egyértelműen a piac egyik legjobb hátsó lámpájává avatja.

Jellemzők:

 • lassulásérzékelő “kinetic” funkció
 • 180 fokos láthatóság
 • COB (Chip on Board) LED
 • USB 2.0 töltés
 • 2 óra alatt teljes töltöttség
 • nagy kapacitású Lithium-Polimer akku
 • alacsony töltöttség kijelzés
 • elemlemerülés esetén automatikus villogó üzemmódba váltás
 • alacsony és magas fényű mód
 • 2-féle villogó mód
 • 5-30 óra üzemidő
 • gumiheveder rögzítés 12-32 mm közötti csőátmérőre
 • 32 gramm
 • 74.4 x 30.5 x 32.9 mm méret

Ajánlott fogyasztói ár: 16990 Ft.

További információ a gyártó honlapján. Keresd a lánchálózat üzletekben!

A lámpakörkép összesítését ITT találod!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo