fbpx

Új blogsorozat – autógyártók kerékpáros múlttal

Tudtad-e, hogy a motorokban alkalmazott gyertya atyja – Albert Champion – Párizs–Roubaix-t nyert, Louis Chevrolet Amerikában történő letelepedése előtt Franciaországban kerékpárokat gyártott, Henry Ford pedig a Columbia kerékpárok gyártástechnológiájára alapozta a sikeres Model T összeszerelését? Továbbá Joseph Bosch megszállott kerékpárrajongó volt, az Opel 1899 és 1937 között elsősorban kerékpárokat állított elő, a közismert Rover autómárkát pedig John Kemp Starley, a biztonsági kerékpár feltalálója alapította…

Bosch elhívatott kerékpáros volt…

Múltidéző sorozatunk a neves autógyártók kerékpározással kapcsolatos tevékenységét mutatja be. Az 1880-as évektől egyre több kerékpár-manufaktúra indult el a motorizált járművek irányába, megérezve az abban rejlő nagyobb potenciált, a mai napig tartó népszerűséget. Az autó megbabonázta az emberiséget, kultusz, életmód és infrastruktúra épült köré. Az USA-ban például az élet el sem képzelhető a gépjárművek nélkül, sok esetben a helyváltoztatásnak, a létfenntartásnak egyetlen módját jelentik.

A Párizs-Roubaix győztes Champion!

A kerékpáros múlttal rendelkező autó- vagy gépjárműalkatrész gyártókkal foglalkozó új sorozatunkban arra szeretnénk rámutatni, hogy az autóipar sok mindent az egykori kerékpárgyártóknak, kerékpárokkal foglalkozó fejlesztőknek köszönhet. Ők alkották meg a fő technikai megoldásokat, tették lehetővé a megfizethető árszinthez szükséges sorozatgyártás beindítását. Többek közt a Ford Model T a Columbia kerékpárok futószalagon történő gyártását másolta le. A kerékpárok számára épült új infrastruktúra, ezen belül a jobb minőségű makadámutak tették lehetővé az autózás elterjedését, a nagyobb sebesség elérését, így a kényelmes és praktikus közlekedés létrejöttét.

Ford kerékpárral járt munkába!

Az egyszerűség kedvéért a sorozat betűrendben halad, kezdve a legendás német Adler márkával. Az ismertetést minden epizód végén egy kerékpározással kapcsolatos idézettel zárjuk – olyan történelmi hírességtől, mint Albert Einstein, Mark Twain vagy éppenséggel J. F. Kennedy.

Nemsokára jelentkezünk az új sorozat első epizódjával!

Az Aston Martin-nál a kezdetektől fogva jelen van a kerékpár!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo