fbpx

Vaude Hyper kerékpáros túrahátizsák

A német Vaude márka világszerte elismert mind a kerékpározáshoz, mind a gyalogos túrázáshoz készített táskái és ruházata révén. A Hyper táskamodell alapvetően bicajos célra készül, viszont a testtől teljesen különálló Aeroflex merev vázas hátrésznek köszönhetően a „bakancsos” túrákra is bőven elegendő kényelmet és tartást biztosít.

Rendkívül stabil tartás, gyalogtúrákhoz is alkalmas kialakítás

Rendkívül stabil tartás, gyalogtúrákhoz is alkalmas kialakítás

„Miért lényeges, hogy a Vaude Hyper mindkét említett felhasználás számára egyaránt magas szinten megfeleljen?” – kérdezhetnénk. A vérbeli természettúrázók számára ez nem is kérdés, lévén esetükben a kerékpáros és a gyalogtúrázós kalandok rendszerint összemosódnak. A természetjárás vagy hétvégi kikapcsolódás kezdődhet a kerékpáron, majd a „szamarakat” a szálláson vagy a turistaközpontban leparkolva jöhet a bakancsos kirándulás! A Vaude Hyper hátizsák mindkét felhasználáshoz egyaránt kényelmes és praktikus, emellett számos hasznos „kerékpárbarát” funkciót is nyújt.

Hálós, izzadságelvezető, előre formázott „habszövet” vállpánt és derékheveder

Hálós, izzadságelvezető, előre formázott „habszövet” vállpánt és derékheveder

A Hyper fő tudománya a már említett hálós szerkezetű Aeroflex merev vázas hátrész, amely kiváló tartást és páratlan szellőzést tesz lehetővé. Felejtsük el az összeizzadt felsőrészt: itt a komplett rakományt a hátrésztől tisztes távolságba pihen. Ez már maga egy komoly fegyvertény a hátizsákok világában, de a hátizsák-specialistának számító Vaude fejlesztői ezt még megfejelték a F.L.A.S.H. elnevezésű zseniális, a felsőtesthosszt figyelembe vevő méretállító rendszerrel.

Innovatív méretállító rendszer

Innovatív méretállító rendszer

„A vállpánt-hossz minden hátizsák esetében az alsó heveder megszorításával, lazításával állítható.” – tehetnénk hozzá. A F.L.A.S.H. nagy „trükkje”, hogy az alsó hosszállítás mellett a felső párnázott „vállszakasz” ugyancsak 10 cm-es intervallumban szabályozható. Így a hosszabb felsőtesten ugyanolyan zsákelhelyezkedés biztosítható, mint a röviden, tehát a háton a tömeg a lehető légkényelmesebb területre kerülhet.

[divider scroll_text=””]
Ha már a vállpántnál tartunk, az izzadságelvezetésre és szellőzésre optimalizált hálós anyag egy előre formázott, perforált „habszerkezet” hevedet von be, így mind a pontos illeszkedés, mint a légáramlás biztosított. A derékheveder is ugyanezt a szerkezetet alkalmazza, rendkívül széles, így gyalogos viselés mellett is kényelmesen tart. A magasságban állítható elasztikus mellheveder pedig a stabilitásért felel: a megfelelő pozícióban fogja össze a vállpántokat (ez a magasságállítás miatt különösen fontos), szépen lekövetve a felsőtest mozgását.

Fémváz merevítés!

Fémváz merevítés!

Ezen a hátizsákon látszik, hogy melyik gyártó mióta töpreng a hátizsák felhasználás szerinti tökéletesítésén! Persze a kényelmes viseletben még nem merült ki a fejlesztők ötletbörzéje: a Hyper-t a szó szoros értelemben degeszre tömték a praktikus és a kényelmes használatot elősegítő megoldásokkal és hasznos funkciókkal. Elsőször is fejlett technikai nejlonszövetből készül, ami nemcsak könnyű, de rendkívül erős és ellenálló is. A Hyper a belső főrekesz mellett egy felső, illetve egy kisebb elülső tárolóteret is kapott. A felül elhelyezett további rekeszekre tagolt, tehát ide kerülhet például a tárca, a telefon, az igazolvány és a kulcs.

Ivótartállyal is kompatibilis

Ivótartállyal is kompatibilis

A főrekesz 3 literes ivótartályt fogad, megtaláljuk a praktikus tépőzáras rögzítést, a folyadékcső felső kivezetését, amely ezután bármely vállpánton végigvezethető. Ezen felül az egyik derékpánton nagyméretű cipzáras zseb is helyet kapott, és mivel a pánt rendkívül széles, ez nem csak pénznek vagy a „nasinak” való. Nyitásához, kezeléséhez nem kell hátranyúlni, így a bicajozás közben szükséges dolgok például mind ide kerülhetnek. Hasonlóan praktikusak az elasztikus oldalrekeszek, ráadásul ezek akár a kulacs számára is megfelelő mérettel rendelkeznek. És nem utolsósorban, az egész zsák a felszerelés mennyisége függvényében szűkíthető, így megelőzve a belső „mozgolódást”.

Megannyi tárolózseb

Megannyi tárolózseb

Érdemes még megemlíteni a Vaude Hyper bővíthetőségét! A főrekesz oldalán lévő cipzárt elhúzva a zsák térfogata a kompaktos 14 literes űrtartalomról 17-re „hizlalható”, így a felmelegedő időjárásban levetett ruhadarabok számára is lesz elegendő hely. A cipzárakról általában elmondható, hogy minőségi darabok, praktikus húzófüllel ellátva, járásuk finom, kezelésük egyszerű és gyors. A teljes vízhatlanság biztosítása érdekében pedig az egész zsákra esővédő huzat kerülhet, amelyet a Hyper alján lévő cipzáras zsebből tudunk sebtében előrántani.

Minőségi cipzárak praktikus húzófüllel, illetve sisaktartó konzol

Minőségi cipzárak praktikus húzófüllel, illetve sisaktartó konzol

A zsákon két erős műanyag sisaktartó konzol is helyet kapott. Ez igen hasznos funkció a kerékpárról leszállva: a fejvédő felkerül a zsák „hátára”, így nem kell mindenhova a kezünkben cipelni. Végezetül a biztonságunkról sem feledkezett el a német márka: a zsákon alul fényvisszaverő nyomatokat találunk, illetve lámpatartó fül is segíti a láthatóságot.

XS-től XL méretig kiváló illeszkedés!

XS-től XL méretig kiváló illeszkedés!

A több évtizednyi tapasztalat és a maximalista szemléletmód mellett a hátizsákmárkák között a Vaude abban is egyedülálló, hogy különös figyelmet fordít a fenntartható fejlődésre. A gyártáshoz 100%-ban megújuló energiaforrásból származó energiát használ, 99%-ban újrahasznosított papírra készíti el a katalógusokat és sajtóanyagokat, valamint a német túrafelszerelés-specialistánál a vezetői pozíciók 35%-át nők töltik be! A lelkiismeretes, környezettudatos hozzáállást mi csak támogatni tudjuk, az amúgy is kiváló Vaude termékek választásával ezt az olvasó is a megteheti.

Derékhevederen elhelyezett nagyméretű cipzáras zseb

Derékhevederen elhelyezett nagyméretű cipzáras zseb

A szakember véleménye:
Speciális kialakítású drót+háló vázra szerelt merevvázas zsák, magas technikai színvonalt képvisel, profi megoldások jellemzik. Tetszett a nagyméretű esővédő, a változatos rakodóhely-lehetőség és a stramm sisaktartó-konzol. Külön kiemelendő a derékpánton lévő zseb, ami könnyen elérhető, kezelhető. A zsák kapacitása bővíthető, így nem csak rövid tekerésekhez használható. A tartalom hevederrel leszorítható, így nem „lebeg” a háton. A hálós fémváznak köszönhetően még nagy melegben sem izzad át a táska hátoldala. Ugyanebből kifolyólag a zsák szerintem bicajos használatra túl merevre sikerült, ami egyben megnehezíti a pakolást is. Ez a kompromisszum azért elfogadható. A vállpánt „vaudés” megoldással felülről is hosszabbítható. Nekem az alaphossz éppen megfelelt, de nem vagyok magas, felsőtestem sem éppen hosszú. Mindent összevetve tip-top cucc, profi zsák!

Jellemzők:

 • egész napos kerékpározáshoz, gyalogtúrákhoz túrázáshoz tervezett hátizsák
 • kompakt forma, sportos megjelenés
 • növelhető belső kapacitás (+ 3 liter)
 • ivótartállyal kompatibilis
 • kiválóan szellőző, testtől teljesen eltávolított hálós szerkezetű Aeroflex hátrész
 • fémváz merevítés
 • rendkívül stabil tartás, gyalogtúrákhoz is alkalmas kialakítás
 • F.L.A.S.H. méretállítás
 • hálós, izzadságelvezető, előre formázott „habszövet” vállpánt és derékheveder
 • magasságban állítható elasztikus mellheveder
 • zsáktérfogat-szabályzó hevederek
 • főrekesz mellett további felső és elülső tárolózseb
 • derékhevederen elhelyezett nagyméretű cipzáras zseb
 • elasztikus oldalrekeszek (akár kulcs számára is megfelel)
 • minőségi cipzárak praktikus húzófüllel
 • fényvisszaverő nyomatok
 • lámpatartó fül
 • sisaktartó konzol
 • esővédő huzat
 • 17 (14+3) liter űrtartalom
 • 815 gramm
 • 47 x 27 x 23 cm
 • környezettudatos gyártás és csomagolás
 • 210 D HT Maxi Ripstop poliuretán bevonattal; poliészter 600 D bevonattal, nejlonbéléssel; 190D nejlon/poliuretán esőhuzat

Ajánlott fogyasztói ár: 25 200 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hálós, izzadságelvezető, előre formázott „habszövet” derékheveder

Hálós, izzadságelvezető, előre formázott „habszövet” derékheveder

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások