fbpx

Halálos és hihetetlen kerékpáros balesetek a Paralimpián (videó)

A balesetekről szólt a Paralimpia országúti kerékpáros versenye a C4-5 kategóriában, tragédia árnyékolta be a riói versenyeket és a győzelmet is egy bukás döntötte el.

A riói pályán – ami egyébként nem egyezett meg az egy hónappal ezelőtti veszélyes körrel – még a 84 kilométeres verseny korábbi szakaszában bukott az iráni Bahman Golbarnezhad. A súlyosan sérült 48 éves parasportolót kórházba szállították, ahol szívrohamot kapott és már nem tudták megmenteni az életét.

Bahman

Bahman Golbarnezhad

A versenyen hajrájában végül az ausztrál Alistair Donohoe és az ukrán Jehor Gyementyev harcolt a győzelemért, szó szerint, ugyanis az ukrán már lezárta az utat a kordon mellett, az ausztrál mégis megpróbált kibújni, aminek bukás lett a vége, méterekkel a célvonal előtt feküdtek a földre.

Érdekesség, hogy Donohoe megpróbált átszaladni a célvonalon, mielőtt a holland Daniel Abraham Gebru megérkezett, ami sikerült is, de mivel nem cibálta magával gyorsan a bringát is, mégsem ő lett a győztes, hanem a holland. A zsűri egyébként kizárta a kaput bezáró ukránt a baleset okozásáért, a videóból mindenesetre nem derül ki pontosan, mik voltak az előzmények:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo