fbpx

Casco 2017: a felfrissülés éve a német bukósisak gyártónál

A megújult színkombinációk mellett 2017-ben egy teljesen új modellt is bemutat a Casco, a kiváló ár/érték arányú Active 2. személyében, de a felfrissülés a teljes palettára érvényes, ugyanis jövőre rengeteg új színnel találkozhatunk, így az ismert formák merőben eltérő stílusokhoz is passzolnak majd…

Előtérben az új Active 2, igényes aktív bringásoknak, nem versenyzőknek

Előtérben az új Active 2, igényes aktív bringásoknak, nem versenyzőknek

A német gyártó jól használja ki, hogy a kerékpárosok szeme már ráállt a különböző SPEED-szériák formavilágára, ami kezdetben megosztó volt, mára már inkább menő. A pozitívumokat pedig nem kell ecsetelni, korábbi cikkekben megtettük már sokszor, a kedvező légellenállás és a jól kihasználható SPEEDmask is számos előnyt biztosít használójának.

Casco fejvédők sportolóknak

Casco fejvédők sportolóknak

Napjaink – nyugodtan kijelenthetjük – csúcstechnológiáin nem sokat lehetett javítani, a Casco amúgy sem arról híres, hogy évről-évre lecseréli a teljes palettát. A SPEEDdster, SPEEDairo és egyéb modellekre viszont olyan új designok születtek, hogy most már gyakorlatilag mindenki talál a különböző kategóriákban olyan bukót, ami tetszik is neki.

Még szélesebb választék szemüvegekből

Még szélesebb választék szemüvegekből

S persze ne feledkezzünk meg a szemüvegekről sem, melyeknek külön falat szentelt a Casco az Eurobike-on. Kimondottan sportos és utcán használható modellekkel is találkoztunk, szintén friss, lendületes designnal. Legutóbbi körképünkben több miniteszt is megjelent Casco szemüvegekről, érdemes szemezgetni…

A legfőbb újdonság a szabadidő-sportoláshoz, vagy közlekedéshez is kiváló Casco Active 2

A legfőbb újdonság a szabadidő-sportoláshoz, vagy közlekedéshez is kiváló Casco Active 2

A biztonság és praktikusság tekintetében eddig sem lehetett fogást találni a Casco termékein, sőt, a németek diktálják a trendeket. A gyár hátterével a 2017-es paletta bemutatása előtt most nem untatnánk újra olvasóinkat, a Casco kiemelkedő szerepéről az európai fejvédő-gyártásban már többször szóltunk cikksorozatunkban, a BikeMag stábja látogatást is tett abban az üzemben, ahol az összes hazánkban forgalmazott sisakmodell napvilágot lát.

Casco Speedairo RS

Casco Speedairo RS

A SPEEDAiro RS értelem szerűen továbbra is a kínálat középpontjában szerepel, design szempontjából itt most nem akartak nagyot durrantani a németek, sőt… Éppen hogy a visszafogottabb stílus kedvelőit szeretnék kiszolgálni. Az új szín a fehér/fekete, mert a vásárlók szerettek volna konzervatívabb színt is. A cserélhető színes zsinórral még így is vidámabbá tehető, ha valaki szeretné.

Új SPEEDmask

Új SPEEDmask

Az opcionális SPEEDmask is elérhető egy újabb verzióban, a képen látható többrétegű foncsorozott lencse még feltűnőbbé teszi az ezzel kompatibilis Casco bukókat, és a narancsos árnyalat nem csak napfényben, hanem átmeneti időben is kontrasztosabb képet ad.

Tesztgyőztes lett a Casco Speedster

Tesztgyőztes lett a Casco Speedster

A Speedster TC Plus viszont fiatalosabb designt kapott, plusz idén egy komoly díjjal is jutalmazták, a német Stiftung Warentest vásárlói tesztmagazin idei tesztgyőztese lett. A Speedster kompromisszumok nélkül (kevesebb nyílással, de átgondoltan vezetett szellőző csatornákkal) a minél jobb aerodinamikára és kényelemre helyezi a hangsúlyt, versenyzőknek, triatlonosoknak ajánlott, amatőr szinten még időfutamon is megállja a helyét a SPEEDmaskkal kombinálva.

Casco Active 2

Casco Active 2

Ahogy a stand előterében láthattuk, ugyanezen a teszten 2012-ben az Active TC ért el hasonlóan szép eredményt, amelynek 2017-re elkészült az Activ 2. névre keresztelt továbbfejlesztett utódja! Az Active 2. tehát egy teljesen új modell, mely az elődjéhez képest egy sportosabb, állítható napellenzővel és egy méginkább megnövelt tarkóvédelmi zónával lett felfrissítve. Mindemelett a kis légterelő szárny a sisak tetején feldobja és sportosabbá teszi az eddig kissé konzervatív városi kinézetet. A biztonság szempontjából az Active 2-vel sem kötünk kompromisszumot, de az árral annál inkább, ár/érték arányban ez lesz az egyik legjobb fejvédő a Casco-kínálatban!

Casco Cuda

Casco Cuda

A mountain bike-osok általában a Cuda modellt választják a Casco palettájáról, tulajdonképpen az XC versenyzéstől a hobbi endurózásig terjed a felhasználási területe és nyilván azoknak is érdemes ilyen fejvédőben gondolkozni, akik kevesebb kockázatnak teszik ki magukat, mint a fent említett riderek, de egyszerűen biztosra akarnak menni.

Új design

Új design

A nem versenyző felhasználók, hanem a hobbi mountain bike-osok kedvében is próbál járni a Casco, amikor a Cudát új színekben dobja piacra 2017-ben, ráadásul egyéb grafikai elemek is megjelennek a sisakon. A „műszaki tartalom” a régi, hiszen mind a sisakszerkezetbe integrált Frameworx merevítőháló, mind a tökéletes szellőzést és kényelmet biztosító AIRfit “hajháló” megmaradt. Sőt, a maximális komfort érdekében nem csak a fejkerület állítható, hanem a tarkómagasság is, ahová amúgy mélyen lenyúlik a sisak, nagyobb védelmet biztosítva.

Extrém mountain bike használatra itt az új Casco Viper, felszerelhető állvédővel:

További Casco fejvédők nem sportszerűen kerékpározóknak, kezdjük a Roadsterrel:

A városi használatra szánt fejvédőt, a Roadstert sem kerülte el a frissítő hullám, hiszen ősztől már új exkluzív selyemfényű színekben is választható, melyek akár elegánsabb ruházathoz vagy kimondottan munkába járáshoz is illenek, sőt a hűvösebb évszakokban akár egy puha fülvédővel is téliesíthetőek.

Casco Mini a "8-as" designnal

Casco Mini a “8-as” designnal

A Casco mindig is kiemelten kezelte a gyermekeket, hiszen attól, hogy kisebb fejre készül egy bukósisak, pontosan ugyanolyan biztonságot kell garantálnia, mint a felnőtt modelleknek, sőt… Ebből a szempontból az általunk is tesztelt Mini széria nem változott, de ütős új designok jelentek, meg, melyek közül a kedvencünk a 8-as, de ha a gyerek még inkább a mesefigurákkal szimpatizál, van mosómedvés változat is. A 8-asból pedig jöhet 2018-ra a felnőtt verzió is….

További információk: http://casco-helme.de/en/index.php

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo