fbpx

Újabb sporttörténelmi siker Benkó Barbarától: top10-ben a világbajnokságon!

Top10-es világkupa-eredmények után végre a világbajnokságon is beérett Benkó Barbara és edzője, Lengyel Tamás közös munkája, a magyar versenyző az ausztráliai Cairns-ben sporttörténelmet írt első elit felnőtt világbajnoki top10-es eredményével: a 9. helyet szerezte meg!

A rendkívül poros pályán kulcsfontosságú volt a jó rajt, ami sikerült is Barbinak, a második sorból startolva jó pozícióban vette az első kanyart és a felvezető kiskörben is végig az első 10-ben haladt. Az első körben az 5. helyen haladt át a célvonalon, innentől további nagyon kemény 5 kör várt rá a veszélyes pályán, ahol sokaknak akadt gondjuk.

Többek között a győzelemre is esélyes korábbi világbajnok, a francia Pauline Ferrand Prevot is pórul járt, a 3. körben defektet kapott, miközben közeledett a svájci Jolanda Neff-hez. Jolanda így végül senkitől sem zavartatva nyerte meg élete első elit felnőtt világbajnoki címét a brit Annie Last és a dobogóért is nagyot hajrázó Prevot előtt. Barbi végül kockázatmentes versenyzéssel őrizte remek pozícióját az utolsó körökben és a 9. helyen végzett!

Barbi így nyilatkozott a verseny után:

Őszintén szólva nagyon bíztam ebben az eredményben, mert tudtam, hogy bennem van, rengeteget készültem erre és őszintén hittem benne, hogy a kemény munka ki fog fizetődni. Csak hogy ne legyen egyszerű, azért ért egy mentális sokk utazás napján amikor elindultunk ide, amiről majd később beszámolok, a lényeg hogy rányomta a bélyegét az itteni hangulatomra. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen jó ki magyar csapat jött össze, rengeteget nevettünk, jó volt a hangulat, ennek ellenére még ha nem is látták rajtam én belül elég csalódott és szomorú voltam. A jövőm egyáltalán nem biztos jelenleg és ezt nem érintett túl jól. Arra viszont büszke vagyok, hogy ez csak még jobban feltüzelt és meg tudtam mutatni mit is tudok!

Nagy köszönettel tartozom a magyar csapatnak, Édesapámnak és Bodrogi Bencének a segítségért, a kicsiknek a szurkolásért! Edzőm Lengyel Tamás töretlenül hisz bennem és dolgozik velem, amiért mérhetetlenül hálás vagyok, ez az ő érdeme is, csapatmunka volt! Sok embert kéne még itt felsorolnom, de ezzel nem untatok senkit, úgyis tudják kik azok, akik mindig mellettem állnak, köszönöm nekik is!

A férfiak versenyében a svájci Nino Schurter remek formája senkit sem lepett meg. Akik követik a mountain bike sportot az utóbbi években, a cseh Jaroslav Kulhavy teljesítményén sem csodálkoztak, a korábbi olimpiai- és világbajnokról tudjuk, hogy egy-egy versenyre nagyon ki tudja hegyezni magát. A svájci Thomas Lietscher is mutatta idén jeleit, hogy benne van a komoly eredmény.

Nos, a fenti három versenyző meccselt ma a dobogóért 7 körön át, azonban a végére – amikor már idén talán először – valóban izgulni kezdtünk, hogy valaki megverheti a 2017-ben verhetetlen svájcit Kulhavy személyében, Schurter fokozatot váltott és egyedül tette meg az utolsó kört. A célban bőven volt ideje ünnepelni újabb világbajnoki címét és a svájciak második sikerét a királykategóriában. Az elit férfi futam magyar indulója, Parti András az 53. lett 9:24 perc hátránnyal.

Eredménylisták köridőkkel:

mtb_vb_noi

mtb_vb_ffi

A versenyek közvetítése a RedBull TV-n:

női:

https://www.redbull.tv/video/AP-1T379WCVH1W11/womens-xco-finals?playlist=AP-1RA8HCC8N2111:live_programs

férfi:

https://www.redbull.tv/video/AP-1T379W64S1W11/mens-xco-finals?playlist=AP-1RA8HCC8N2111:live_programs

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo