fbpx

Vuelta: továbbra is a Lotto és Alberto Contador

A Lotto-Soudal a szökésekre hegyezte ki csapatát az idei Vuelta a Espana-n, ma már negyedik szakaszsikerüket aratták. Abban pedig már semmi meglepő nincs, hogy a főmezőnyből Alberto Contador (Trek-Segafredo) támadott az utolsó hegyen.

Redes és Gijon között ma tipikusan a szökéseknek kedvező útvonalat jelöltek ki a szervezők, 4 kisebb heggyel, 150 kilométeres távon. Ennek megfelelően egy közel 30 fős szökevénycsoport alakult ki, akik között ott volt a hegyi pontokat vadászó Davide Villella (Cannondale-Drapac) és a zöld trikóért Froome mögött második Matteo Trentin (Quick Step) is. Mindketten megnyerték a kiszemelt részhajrákat.

A szakaszsikerért az utolsó, 3. kategóriás hegyen gyorsultak fel az események, a spanyol Ivan Garcia Cortina (Bahrain-Merida) támadott először, és sikerült is egy perc környékére tornázni előnyét. Az üldözők közül azonban a meredek részen Nicolas Roche (BMC) begyújtotta a rakétákat, őt követte Romain Bardet (Ag2R), majd a francia faképnél hagyta Roche-t is, és a lejtmenetet már 20-30 méterrel Garcia Cortina mögött kezdte meg.

A lejtőn azonban előbb Roche és Rui Costa (UAE Team Emirates) érte utol az élen haladó kettőst, majd Gijonba érve Bob Jungels (Quick Step) vezetésével az üldözők is felzárkóztak (Trentin nélkül). Kis pihegés után már jött is a sprint, amit Garcia Cortina nyitott, de ma se született spanyol szakaszsiker, ugyanis Thomas De Gendt volt a leggyorsabb, megszerezve a Lotto-Soudal idei negyedik szakaszsikerét.

A főmezőnyből – ugyancsak az utolsó hegyen – Contador támadott immár szokás szerint, és Garcia Cortinához hasonlóan egy perc körül is járt az előnye. A lejtmenetben azonban Wilco Kelderman csapata, a Sunweb nem hagyta, hogy újabb másodperceket faragjon a spanyol a dobogóért. Utolérték Contadort és az előretolt helyőrségként segítő csapattársát, Edward Theuns-t. Az összetettben így nem változott semmi, ami holnap, az Angliru után már biztosan nem mondhatunk el majd.

Vuelta a Espana 19. szakasz eredménye:

1 Thomas De Gendt (Bel) Lotto Soudal 3:35:46
2 Jarlinson Pantano (Col) Trek-Segafredo
3 Ivan Garcia Cortina (Spa) Bahrain-Merida
4 Rui Alberto Faria da Costa (Por) UAE Team Emirates
5 Floris De Tier (Bel) Team LottoNL-Jumbo
6 Bob Jungels (Lux) Quick-Step Floors
7 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale
8 Nicolas Roche (Irl) BMC Racing Team
9 Daniel Navarro Garcia (Spa) Cofidis, Solutions Credits
10 Koen Bouwman (Ned) Team LottoNL-Jumbo 0:00:45

 

Összetett állás:

1 Christopher Froome (GBr) Team Sky 75:51:51
2 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida 0:01:37
3 Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb 0:02:17
4 Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin 0:02:29
5 Alberto Contador Velasco (Spa) Trek-Segafredo 0:03:34
6 Miguel Angel Lopez (Col) Astana Pro Team 0:05:16
7 Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac 0:06:33
8 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team
9 Wout Poels (Ned) Team Sky 0:06:47
10 Steven Kruijswijk (Ned) Team LottoNL-Jumbo 0:10:26

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo