fbpx

Tekerj velünk a Balatoni Bringakörútért!

A MÁV-START Zrt. hagyományteremtő szándékkal hirdeti meg a Balaton keleti medencéje körüli kerékpártúrát gyermekeknek, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Célunk, felhívni a figyelmet a vasúti turizmus lehetőségeire, a kerékpározás és a vasúti utazás összekapcsolódásából származó előnyökre, Magyarország gyönyörű tájainak, kirándulóhelyeinek felfedezésére. Így például a Balatont vasúton elérő kerékpárosok nem csak kényelmesen érhetik el céljukat, de egyben közös feladatunkat, a környezetünk védelmét is támogatják, ha utazásukhoz a MÁV-START Zrt. szolgáltatásait veszik igénybe. Várunk minden vasútbarát kerékpárost túránkra!


A túra védnöke:

Szabó Imre Környezetvédelmi miniszter

A túra rendezője:
a Magyar Marathon Klub, a Balaton Masters Bt.
Társrendező: a Balatoni Kerékpáros Klub, Balatonalmádi Turisztikai Egyesület, Kerékpáros Magyarország Szövetség.

A rendezvény célja:
A nyári Balatoni bringázás és a kerékpáros turizmus népszerűsítése. Fellépés a balatoni kerékpárutak fejlesztéséért. Az turisztikai előszezon, a vakáció sportprogrammal való bővítése. A Balatoni Bringakörút megismertetése, valamint a kerékpárszállító vonatokkal való közlekedés népszerűsítése.

Rajt:
2008. június 21., szombat – Siófokról a választott irányban a Vasútállomás mellől, illetve Balatonalmádiból a Marathon Sport Hoteltől. A kerékpározás során a reggeli rajthelyről az céltelepülésre haladnak a az indulók, a megadott útvonalon. Rajt 9.00-11.00 óra között 15 percenként indított csoportokban.

Cél:
Siófok, MÁV állomás

I. útvonal:
teljes Balaton keleti medence kerülés: Széplak – Zamárdi – Szántód komppal átjutva az északi partra – Balatonfüred – Csopak – Alsóörs – Balatonalmádi – Balatonfűzfő – Balatonkenese – Balatonvilágos – Siófok, vagy
Almádiból indulva:

II. útvonal:
Keletre indulva – Balatonalmádi – Alsóörs – Csopak – Bfüred – Tihany – Szántód komppal átjutva a déli partra – Zamárdi – Széplak útvonalon, vagy

III. útvonal:
Nyugat felé indulva – Balatonfűzfő útvonalon, – Balatonkenese – Balatonvilágos – Szabadi felé

Program:
8.00 -10.30 regisztráció, rajtszámok átvétele a túrairodán
8.55 -10.45 között a rajthely elfoglalása
9.00 -11.00 között rajt Siófokon, a Máv állomás parkolójából, illetve Balatonalmádiból a Marathon Sport Hoteltől.

Beérkezési szintidő és sorsolás Siófokon: 16:00

Egyéb tudnivalók:
A SORSOLÁSON az vehet részt aki személyesen megjelenik rajtszámával 16 órakor a Siófoki vasútállomás parkolójában. Fődíjak: Kerékpár, sportfelszerelések, ingyenes részvétel az Öbölátúszáson… A rendezvényen bukósisak viselése KÖTELEZŐ! A túrán mindenki a saját felelőségére vehet részt. Az indulók csak egészségesen és fizikailag felkészülten állhatnak rajthoz és úgy, hogy a túrakiírás rendelkezéseit ismerik és betartják. A túrán 14 éven aluliak csak szülői felügyelettel vehetnek részt. Budapest Déli pályaudvarról javasolt kerékpárszállító vonat 8.15 órakor indul és Siófokra 10.10 órára érkezik, míg vissza Siófokról 18.40 órakor indul és 20.48 órára ér vissza Budapest Déli pályaudvarra.

Nevezés és további információ:
70/383-6770, iroda@marathon.hu; www.marathon.hu; www.mav-start.hu

Nevezési díj:
A kerékpáros Túra nevezési díja: 800 Ft/fő, de az együtt nevező családoknak és gyerekeknek, valamint a csoportosan előnevezőknek 400 Ft/ fő. A nevezettek rajtszámot KAPNAK! Aznap indul útjára a BALATON EXPRESS, melyre várjuk az előjelentkezéseket!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások