fbpx

Snow Bike Festival 2018

2018-ban is megrendezik a nagy sikerű, téli több napos kerékpárversenyt, a Snow Bike Festival-t. Az UCI kategorizált versenynek ismét Gstaad (Svájc) ad otthont, ahol a résztvevők négy napon keresztül élvezhetik a hóban kerékpározás örömeit.

Image from the 2017 Snow Bike Festival in Gstaad, Switzerland captured by Zoon Cronje for www.zcmc.co.za

A Snow Bike Festival-on amatőrök és profik is indulhatnak egyaránt és maguk választhatják meg, hogy milyen kerékpárral szeretnék ezt megtenni (a versenyen egyébként az UCI szabályok érvényesek, tehát keretek azért vannak, bármivel nem lehet rajthoz állni, de mint láthatjuk a fatbike sem kizáró tényező).

A négy napos verseny január 18-án, csütörtökön, kezdődik egy rövid prológgal, péntektől vasárnapig pedig a három fő szakasz következik, melyeknek hossza egyenként 25 és 35 km között változik. A távok rövidnek tűnhetnek, de a szervezők szakaszonként 3-5 óra versenyidővel számolnak, a hó és a 600-1000 méter szintemelkedés jelentősen megnehezíti az indulók dolgát.

A kemény küzdelemért a táj garantáltan kárpótolni fogja a versenyzőket, verseny közben lenyűgöző kilátás nyílik a részvevők szeme elé, a világ egyik legcsodálatosabb hegységében téli körülmények között kerékpározni örök élmény marad.

A 2017-es Snow Bike Festival-ról mi is beszámoltunk, a cikkünket itt olvashatják, ezenkívül magyarok is részt vettek az eseményen, az ő kalandjaikat itt találhatják meg.

További információ a verseny honlapján: www.snowbikefestival.com/

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo