fbpx

Salzkammergut Trophy: nevezz be egy meghatározó bringás élményre!

Szeretsz utazni és szép helyeken bringázni? Üdítő változatosságra vágysz a jól ismert itthoni versenyek után? Jó lenne a tekerést más programokkal kombinálni? Szeretnél olyan távon versenyezni, ami pont rád van szabva, nem túl nehéz, nem túl könnyű? Bármelyik kérdésre igennel válaszolsz, jó szívvel ajánljuk a 2 hét múlva rajtoló népszerű osztrák maratont, a Salzkammergut Trophy-t.

Nyaralás, kaland, kihívás, élménybringázás… csak néhány az egymást nem kizáró lehetséges motivációk közül, amiért itthonról is olyan sokan keresik fel évről évre az itthon is jól ismert Salzot. Bármiért indulsz Bad Goisern-be, garantáltan nem fog csalódást okozni az itt eltöltött idő: a gyönyörű táj, rengeteg látnivaló és programlehetőség miatt csak a fantáziádon múlik, mit hozol ki belőle.

Fotó: Erwin Haiden

A 22km-es minitávtól kezdve a 213km-es extrém távig 8 különböző pályán indulhatsz a július 16-án rajtoló maratonon, amiken a graveltől az all-mountain-on át az ebike-ig minden bringás kategória le van fedve, beleértve a monocikliseket és tandemeseket is, így bárki könnyen megtalálhatja a stílusának, felkészültségének és céljainak megfelelő távot. Itt persze mindig érdemes figyelembe venni, hogy náluk nagyobbak a vakondtúrások, úgyhogy ésszel, különben az élménybringázásból könnyen túlélési versenyt lehet csinálni.

Pro tippekért látogasd meg ezt a régebbi, de továbbra is aktuális cikkünket:

Salzkammergut Trophy: 15 tipp, hogy célbaérj!

 

A szervezésre sosincs panasz, egyszerűen minden úgy megy, ahogy annak mennie kell: tökéletes pályajelölés, bőséges rajtcsomag, megfelelő mennyiségű, okosan elhelyezett frissítőpont, fix versenyfotók, számos opcionális emléktárgy stb… Mondjuk ebben nincs is semmi meglepő, hiszen egyrészt nem szűkölködnek résztvevőkben, másrészt idén ünneplik a jubileumi 25. rendezést, így tudják mi kell egy jó versenyhez!

Ha ez nem lenne elég, a hangulat sem mindennapi, rengeteg a néző a pálya szélén, akik mindenkinek úgy szurkolnak, mintha élversenyző lenne. Amikor pedig éppen csak orron veszel levegőt, gyönyörködhetsz is a szebbnél szebb tájakban.

Ami a programlehetőségeket illeti, messze nem csak a klasszikus maratonosoknak érdemes ide ellátogatni. Számomra enduros szemmel például kifejezetten izgalmasan hangzik a D táv teljesítését összekötni a környék bikeparkjainak meglátogatásával: Schladmingig például csak 1 órát kell utaznunk, hazafelé pedig könnyen útba lehet ejteni Semmeringet vagy Schöcklt, attól függően, honnan jövünk.

Ez persze csak egy ötlet a sok közül, rengeteg lehetőség van a közvetlen közelben aktív kikapcsolódásra, hogy egy igazán tartalmas (hosszú) hétvégét tölts itt el. Ne hagyd ki te sem ezt a remek lehetőséget, találkozzunk kint!

 

További információ: salzkammergut-trophy.at

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo