fbpx

Roswheel nyeregtáska – Minden belefér, ami egy bringázáshoz kellhet

Ha hátizsák és teletömött zsebek nélkül szeretsz bringázni akkor neked a nyeregtáskák jelentik a megoldást, nem zavarnak bringázás közben, nem néz ki bután velük a kerékpár és egy közepes méretűbe, mint pl a tesztelt Roswheel táskába belefér minden, ami egy tekeréshez kellhet.

Én már majdnem a kezdetek óta nyeregtáska párti vagyok, próbáltam előtte váztáskát, időnként hátizsákot, de a nyeregtáska nyújtotta szabadság maximálisan bejött. Ha nem valami magashegyi túrára megyek vagy éppen kerékpárt fotózni, ahová kell a fényképezőgép (ezek nem tartoznak a mindennapi bringázásaim köré) akkor csak egy nyeregtáskát és a mezzsebeimet viszem magammal. A kisebb méretű nyeregtáskákba is elfér a pótbelső, a gumileszedő és a marokszerszám, amik gyakorlatilag nélkülözhetetlen részei a kerékpározásaimnak, ezek nélkül nem hagyom el a várost. Ezenfelül természetesen viszek minipumpát, telefont, kulcsot és távtól függően ennivalót is, de ezek mind bőven elférnek a mezem zsebeiben (vagy a pumpa a vázon) úgy, hogy nem húzzák a hátamon a mezt. Persze ezekből még pakolhatnék egy közepes méretű nyeregtáskába pár dolgot, de a nyeregtáskába csak olyan dolgokat szeretek rakni, amik csak szereléskor kellenek, van, hogy gyakorlatilag hónapokig ki sem nyitom.

A tesztelt Roswheel nyeregtáska a közepes méretűek közé tartozik, bőven lehet bele pakolni a vész esetén használatos kellékeken felül is, főleg ha országútisok vagyunk, pl két pótbelső és egy marokszerszám mellett is marad még hely a kulcsunknak és az igazolványunknak. Montin használva is belefér a két pótbelső és a szükséges szerszámok, de akkor már más egyebet nem tudunk belepakolni. Egyébként annak ellenére, hogy nem egy óriás márkáról beszélünk a táska belső elrendezése is okos kialakítású, a “fedél” belső felén egy hálós zsebet találunk, ahová pénzt vagy apró tárgyakat tehetünk, amiket nem szeretnénk, ha összekeverednének a többivel. Ezenkívül amikor kinyitjuk a táskát akkor nem csapódik le fedél és hullik ki minden, hanem két oldalról megtartja a fedelet és a dolgainkat két “kerítés”.

A tárolókapacitáson felül egy nyeregtáskánál a rögzítés is kulcskérdés, személyes tapasztalatom, hogy rengeteg rossz rögzítéssel rendelkező táska kapható a piacon, letörnek, kinyílnak, kilazulnak, a tépőzár megeszi a nadrágunkat, stb. Senki nem tesz szívesen egy olyan táskába bármi értéket, amit lehet útközben elhagy vagy csak kihullanak belőle a belsők (velem fordult már elő ilyen párszor, repült is azonnal a táska a kukába…). A Roswheel nyeregtáska látszólag minden követelménynek megfelel, a nyereghez két pánttal rögzül (ahogy szeretem), amik csatokkal oldhatók, a nyeregcsőhöz pedig egy tépőzár fogja oda. A cipzár is az igényesebb fajtából való és nem nyílik ki magától. Felszerelni a bringára tényleg nincs egy perc sem, és stabilan áll, akár lépcsőzés vagy kátyúzás közben is.

Bringázás közben sem zavaró a Roswheel nyeregtáska, nem súrol bele a combom és a nyereg mögé is tudok ülni, ha éppen arra lenne szükség. Szerencsére a tépőzárra is figyeltek a nyeregcsőnél, nem “fél méterrel” hosszabb, hogy össze-vissza lobogjon és szétszedje a nadrágunkat, mint egyes hasonló árkategóriájú modelleknél.

A láthatóság is szerepet játszott a nyeregtáska tervezésekor, bár ez már alapkövetelmény a mai világban, minden irányból fényvisszaverő csíkokat helyeztek el rajta és még a villogónkat is tudjuk rá rögzíteni.

Mindent összefoglalva nekem bevált ez a Roswheel nyeregtáska, bátran merem ajánlani mindenkinek, aki a nagyon minimál felszerelésen kívül egy kicsit több dolgot szeretne magával vinni és egy olcsó, de jó nyeregtáskát keres.

Tovább információkért és árért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo