fbpx

Tour de Hongrie: Győzelemre született az ír csapat

Álmodhat-e jobb kezdésről egy csapat ennél? Az ír EvoPro Racing fennállásának első versenyét rögtön megnyerte, sőt, a másodikon kettős diadalt aratott. A zöld mezesek hozzánk is eljönnek!

Tíz ország tizenhét kerékpárosával 2019-ben kezdte el működését az ír bejegyzésű kontinentális proficsapat, az EvoPro Racing, amelynek soraiban hat ír, három új-zélandi, két ausztrál, továbbá egy-egy albán, bosnyák, spanyol, brit, olasz, holland és portugál versenyző teker ebben az esztendőben.

Közülük a legrutinosebb menő alighanem az olasz Eugenio Alafaci, aki öt esztendőn át tekert a Trek-Segafredo World Tour-csapatában, s pályafutása során már négy alkalommal vehetett részt a Giro d’Italián. Ugyancsak komoly World Tour-múltja van a holland Wouter Wippertnek, aki a Cannondale sprintere volt, s pályafutása során már tucatnyi szakaszgyőzelmet jegyezhet.

Hétszeres bajnok hazájában az albán Eugert Zhupa, akinek képességeiről sokat elárul, hogy öt éven át tekert prokontinentális csapatokban, s ezalatt négyszer részt vehetett az Olasz Körversenyen is.

Az új-zélandi Shane Archbold már a Tour de France szakaszait is teljesítette a Bora-Hansgrohe csapatában, s a Párizs–Roubaix klasszikusán is kétszer állhatott rajthoz. Az ugyancsak új-zélandi Aaron Gate az Aqua Blue Sport színeiben tekerte végig a Vuelta a Espanát 2017-ben, tavaly pedig megszerezte a legjobb hegyimenőnek járó mezt az Osztrák Körversenyen. Az ő nevéhez fűződik az EvoPro Racing első összetett győzelme: január végén megnyerte a New Zealand Cycle Classic ötszakaszos körversenyét.

Igen tehetséges fiatalokra is épít az ír együttes: az ír Mark Downey például már egy Top10-es eredménnyel hívta fel magára a figyelmet az U23-as világbajnokságon, néhány napja pedig a dobogó harmadik fokára állhatott a felnőtt pályakerékpáros világbajnokságon, az új-zélandi Luke Mudgway pedig történelmet is írt, ő nyerte az EvoPro Racing első versenyét, a Gravel and Tar Classic nevű 131 kilométeres egynapost.

A zöld mezes gárdával sokszor találkozhatunk majd a „környéken” ebben az évben: az EvoPro Racing a Tour de Hongrie mellett ebben az évben rajthoz áll többek között a Belgrád-Banja Lukán, a Horvát Körversenyen és a Szebeni Körversenyen is.

Az idei Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik, az első kategóriás nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba, húsz csapat 140 kerékpárosa a hat nap során összesen 890 kilométert teljesít majd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo