fbpx

Pálya Eb: bukás, Szalontay „nagyon be akart férni” Keirinben

A svájci Grenchen városában zajló pályakerékpáros Európa-bajnokság zárónapján ma a keirin futamokra került sor, ahol Szalontay Sándor szerepelt magyar részről.

Bukás (Fotó: Guy Swarbrick)

Bukás (Fotó: Guy Swarbrick)

A délelőtti első futamban Sanyi nem tudta megszerezni a győzelmet az orosz Nyikita Sursinnal szemben, második lett. A futamonként hat főből (összesen hat futam) csak az elsők jutnak automatikusan az elődöntőkbe, így Sanyi a reményfutamokba került. A reményfutamban sajnos a csúszós kék sávra ment és bukott, ami a kiesést jelentette az Eb-n.

Videón a bukás a facebookon: https://www.facebook.com/az.cycling/videos/1040717115958615/

Nagyon be akartam jutni az elődöntőbe és lementem a kékre a hajrában. Magyarul nem fértem be alul, és megtörtént a bukás. Szerencsére nagy baj, sérülés nincs, fogom tudni folytatni „nyélen” az edzéseket, készülök a világkupa-szezonra! A bringának a villája tört el, ezeket úgy tervezik, hogy bukásnál lehetőleg a villa törjön, ne a váz sérüljön – nyilatkozta a svájci UCI-központban készülő sprinter.

Szalontay Sándor középen (Fotó: Guy Swarbrick)

Szalontay Sándor középen (Fotó: Guy Swarbrick)

Magyar szempontból ezzel véget ért a pályakerékpáros Európa-bajnokság. Szalontay Sándor korábban a sprinten 17. idővel kvalifikált és nem sikerült továbbjutnia az előfutamokból. Lovassy Krisztián scratchen 7., a pontversenyben 11. lett, 4000 méteren új országos csúccsal a 29. helyen végzett.

A pályakerékpáros Európa-bajnokság teljes eredménylistái élőben továbbra is a Tissot oldalán érhetők el.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo