fbpx

Ondrej Cink a KROSS Racing Team-ben

A 2015-ös XCO VB bronzérmese, a 28 éves cseh versenyző Ondrej Cink 2019-től 2 éven keresztül biztosan a KROSS Racing Team-et erősíti.

A lengyel gyári csapat (KROSS) legújabb versenyzője első kiemelkedő sikerét 2010-ben érte el, amikor az Európa-bajnokságon a cseh nemzeti válogatott tagjaként a 3. helyet szerezte meg váltóban. 2012-ben U23-as kategóriában már a csúcsra tört, egyéniben az Európa-bajnokságon és a Világbajnokságon is a dobogó legfelső fokára állhatott. Ugyanebben az évben a londoni nyári olimpián a 14. helyen ért célba. Főbb eredményei közé tartozik még a 2015-ös Vallnord-ban rendezett Világbajnokságon elért bronz érme.

2017-ben Cink szakágat váltott és országúton próbált szerencsét, World Tour versenyeken indult, mint például a Strade Bianche-n és a Tour de France-on. De egy év szünet után úgy döntött, hogy visszatér az XCO világába, amit közelebb áll a szívéhez.

“Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a KROSS csapatához. Úgy érzem, hogy készen állok az új kihívásokra, melyek az új nagyszerű csapatomban várnak. Megtisztelő számomra, hogy olyan híres versenyzőkkel lehetek egy csapatban, mint pl Maja Włoszczowska. Ez extra motivációt ad, hogy a jövőben nagy sportsikereket érjek el.” – nyilatkozta Onderj Cink.

A cseh versenyző az első friss érkező a 2019-es KROSS csapatba. “A csapatunk fokozatosan meg fogja mutatni, hogy mi mit tudunk. Nagyon örülök, hogy Ondrej-t a csapatban köszönthetjük. Ismerem őt a karrierje kezdete óta, közelről figyeltem a visszatérését országútról MTB-ra és nagyon sok potenciált látok benne. Remélem nagy sikereket fogunk együtt átélni.” – mondta Kornel Osicki, a KROSS Racing Team menedzsere.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo