fbpx

Minden igényt kielégítő Deuter bicajos táskák az idei Eurobike-on

Az 1898-ban alakult német cég postai zsákok gyártásával kezdte működését, ma már a világ egyik vezető túrafelszerelés gyártója. A Deuter a magas szakértelmet a legjobb anyagokkal és csúcstechnológiával ötvözi, a kerékpáros táskakínálatukban bármely szakág szerelmese – legyen hölgy, férfi vagy gyermek – megtalálja a szükséges kellékek tökéletes hordozóját.

2016-os_deuter-hatizsak-ujdonsagok 14

Kerékpározáshoz szakágra, nemre, korra, igényre, méretre optimalizált zsákok – megannyi tetszetős színvariációval „fűszerezve”!

A Deuter a felhasználás igényeit maximálisan szem előtt tartja...

A Deuter a felhasználás igényeit maximálisan szem előtt tartja…

A 117 év alatt természetesen sokat fejlődött a Deuter kínálata: a postásoknak gyártott levélhordó zsákokat 1910-ben lovas táskák követték, majd a német hadsereg katonai hátizsák és ruházat beszállítójává vált a cég. A túrázók körében 1934-ben lett igazán ismert mikor a Nanga Parbat expedíción Deuter Tauern zsákokat használtak a mászók. 1968-ban mutatták be az első nejlon alapanyagú hátizsákot, 47 évvel később pedig már rengeteg mindent lehet kapni Deuter márkanéven, aminek a nevében a „zsák” szó szerepel: legyen ez magnéziás zsák sziklamászóknak vagy éppen kifejezetten gyerekek számára készült hálózsák.

Ami az összes Deuter hordozóban közös, hogy a felhasználás igényeit maximálisan szem előtt tartja, így német márka kínálatában alig szerepel általános hátizsákmodell. A kerékpározáshoz tervezett paletta számos szakágra, nemre, korra, igényre, méretre tagolódik, természetesen megannyi tetszetős színvariációval „fűszerezve”. Folyamatos fejlesztéseknek lehetünk szemtanúi: 2016-ban számos új modell került a boltokba, köztük a gerincvédelemmel ellátott Attack hátizsákcsalád.

2016-os_deuter-hatizsak-ujdonsagok 4

Az Attack lelke a viszkoelasztikus SAS-TEC hátlap, amely a bicajozás közben kellően rugalmas, a testmozgást nem korlátozza, viszont ha ütés éri, merevvé válik, így védve a gerincet...

Az Attack lelke a viszkoelasztikus SAS-TEC hátlap, amely a bicajozás közben kellően rugalmas, a testmozgást nem korlátozza, viszont ha ütés éri, merevvé válik, így védve a gerincet…

Az enduro és extrém túra felhasználásra készült új Deuter vonal lelke a viszkoelasztikus SAS-TEC hátlap, amely a bicajozás közben kellően rugalmas, a testmozgást nem korlátozza, viszont ha ütés éri, merevvé válik, így védve a gerincet. A TÜV és a DIN szabványteszten az ütés erejét harmadára csökkenti, egy részét elnyelve, a többit nagyobb felületen eloszlatva. A biztos sérülést okozó 18 000 N-os becsapódást például 6 000 N-re mérsékli, amely már ritkán okoz maradandó károsodást. A Deuter a hátvédelmet szúrásálló polietilén szövettel egészíti ki, így nyújtva a lehető legnagyobb biztonságot a kényelem és alacsony tömeg túlzott csorbítása nélkül.

Az Attack extrém hátizsáksorozat 2016-ban négy modellből áll: a 16 literes Attack Endurót férfi és női anatómiát követő 20 literes, illetve egy teljesítménytúrázásra kifejlesztett 28 literes Tour változat egészíti ki. Mindegyik MTB felhasználáshoz passzoló külső és belső kialakítást kap, rengeteg hasznos tartórekesszel, zsebbel, sisaktartóval és természetesen integrált hidratációs zsákkal. Ezek az alábbi képeken jól megfigyelhetők…
[divider scroll_text=”Deuter bicajos táskák az idei Eurobike-on”]

A derékpánt további érdekessége, hogy magassága a megszorítással feljebb kerül, közvetlenül a bordák alatt nagyobb stabilitást nyújtva, emelkedőkön viszont egy mozdulattal meglazítva lejjebb csúszik így könnyítve a szabad légzést.

Említettük a specifikusan női Attack SL-t, amely változat a legtöbb Deuter hátizsák esetében visszaköszön. A német márka immár 10 éve kínál a női anatómiát követő modellt, lényege, hogy rövidebb felsőtestet feltételez. Pántjai keskenyebb vállszélességhez passzolnak, illetve önmaguk is keskenyebbek, tehát a mellkason is kényelmesen fekszenek. A derékpánt szabása és pozíciója a női derék-csípő arányt veszi alapul, így illeszkedése pontosabb. Ha egy Deuter hátizsákmodell neve mögött SL utótagot látunk, akkor ezekkel a jellemzőkkel bír.

A széles kerékpáros Deuter táskakollekcióban szerepel könnyű, teljesítményorientált, vagy akár versenyzésre is bőven alkalmas hidratációs zsákot fogadó modell (pl. Race, Race Exp Air, Road One), illetve az eposzi túrákra szánt, már több éve bizonyított, számos nemzetközi teszten győztes Trans Alpine sorozat. Átmeneti megoldást nyújt a Compact, a Bike vagy a Superbike. Bármely modellre igaz, hogy a hátkialakítás a felhasználást követi: a légáramlást biztosító Airstripes technológia a gerinc vonalában nyitott, a lapockákon fekvő hálós szivacsozás pedig légcsatornákat rejt. A hálós Aircomfort pedig a zsákot teljes felületén eltartja a háttól, így a lehető legjobb szellőzést teszi lehetővé. A pántok egyes modelleken a test vonalát rugalmasan követő, ellenben stabil hálós kialakítást kapnak, másokon a háthoz hasonló légcsatornákat alkalmazó szivacsos technikával rendelkeznek. A lényeg, hogy minden esetben az optimális szellőzést biztosítják a lehető legcsekélyebb tömeg és legnagyobb komfort mellett.

Minden cucc számára van praktikus rekesz vagy zseb...

Minden cucc számára van praktikus rekesz vagy zseb…

2016-os_deuter-hatizsak-ujdonsagok 36A felhasználást szerinti kialakításra jó példa a népszerű Deuter Compact EXP modell. Maga a hátizsák 12 literes belső űrtartalmú, amely a dupla cipzárnak köszönhetően 2.5 literrel bővíthető. Tároló rekeszből sincs hiány: például a lenyitható első részbe kerülhetnek a szerszámokat, a pótbelső és egyéb elengedhetetlen kellékek. A cipzárral zárható hálós rész alkalmas hely a pénznek, bankkártyának, személyinek. A nagy belső részben is több lehetőség van a szortírozásra: a hálós zsebbe kerülhet akár egy spirálos füzet is, a hátfalon lévő óriászseb akár A4-es mappának vagy kisebb laptopnak is megfelel, így – mint a legtöbb Deuter zsák – akár munkahelyre ingázáshoz is tökéletes társ. Találunk ezen felül pumpatartót is, kívül pedig két hálós zseb kap helyet, amibe két normál fél literes kulacs fér: feltéve, ha nem a hidratációs zsákot használjuk. De ideális müzliszeletek elhelyezésére, esetleg a „szemét” ide kerülhet tekerés közben.

Minden felhasználásra, nemre és korosztályra tökéletes illeszkedés és funkcionalitás...

Minden felhasználásra, nemre és korosztályra tökéletes illeszkedés és funkcionalitás…

A hátkialakítása öt részből álló Airstripes rendszer, lényege, hogy minél kevésbé izzadjon a hát, mindazonáltal tökéletesen illeszkedés tesz lehetővé, és merevséget is ad a zsáknak. Természetesen a hidratációs zsák sem hiányozhat, amely külön nyitható rekeszbe kerül, ez a hátrész felől nyitható. A Deuter ebben a tekintetben is etalonnak számít: a PE víztartály belső bevonata megakadályozza a lerakódást, higiénikus, szopókája rendkívül jól használható.
[divider scroll_text=”Deuter bicajos táskák az idei Eurobike-on”]

A hasznos, a zsák aljából "elővarázsolható" esőhuzat!

A hasznos, a zsák aljából “elővarázsolható” esőhuzat!

Még nem szóltunk a hat különböző junior modellről, amely minden korosztálynak többféle célú megoldást kínál. Továbbá nemcsak a hátra „szerelhető” Deuter táska létezik, hanem derékra vagy éppenséggel kerékpárra rögzíthető is. Tobzódunk a lehetőségekben, minden igényre funkcionális, gondosan megtervezett és kivitelezett modell áll rendelkezésre. Érdekes adalék, hogy a Deuter a bicajos hátizsákokhoz nem kevesebb, mint 16 technikai alapanyagot alkalmaz, illetve potom 44 szín áll rendelkezésre.

A Deuter specialista a kerékpáros táskák világában, modelljei sorra nyerik a nemzetközi összehasonlító teszteket. Érdemes körülnézni a Tengerszem túrafelszerelés-boltban, ahol a német gyártó minden modellje elérhető, megvizsgálható, felpróbálható.
(x)

Tobzódunk a lehetőségekben, minden igényre funkcionális, gondosan megtervezett is kivitelezett modell áll rendelkezésre.

Tobzódunk a lehetőségekben, minden igényre funkcionális, gondosan megtervezett is kivitelezett modell áll rendelkezésre.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo