fbpx

Meglepetés az ausztrál országúti OB-n – Folytatódtak a nemzeti bajnokságok a déli féltekén

A kritérium és az időfutam számok után a mezőny versenyek is lezajlottak az ausztrál nemzeti bajnokságon, a nőknél Shannon Malseed nyert, a férfiaknál pedig óriási meglepetésre a Rio-ban pályán ezüstérmet szerző, Alex Edmondson, hódította el a bajnoki címet. További érdekesség, hogy Új-Zélandon egy kétszeres olimpia bajnok evezős nyerte az időfutamot.

A verseny során a bombaerős elit férfiak mezőnyében a szökések domináltak, a győztes elmenés 35 km-rel a cél alakult ki, amikor Alex Edmondson (Mitchelton-Scott) és Chris Harper ellépett a mezőnytől. Végül Edmondson előnye éppen hogy csak kitartott az üldöző boly előtt, ezzel megszerezve az ausztrál bajnoki címet. 1 másodperccel később a második helyen a mezőnyhajrát megnyerve Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) ért célba, míg harmadikként Chris Harper gurult át a célvonalon.

Az elit/U23-as nőknél a 7 főre szűkült élboly sprintelt az első helyért, ahol Shannon Malseed (TIBCO-SVB) volt a leggyorsabb, a második Lauren Kitchen (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) és a harmadik Grace Brown (Holden Team Gusto) előtt. Az U23-as hölgyeket külön díjazták a verseny során, náluk Alexandra Manly (Mitchelton-Scott), Josie Talbot (pecialised Women’s Racing), Kristina Clonan (Queensland Academy of Sport) lett a sorrend.

Az U19-es lányoknál Sarah Gigante tarolt, a szép karrier előtt álló fiatal hölgy mindhárom (kritérium, időfutam, mezőny) számot megnyerte, ráadásul jelentős előnnyel verte a második helyezettet a mezőnyversenyen is.

Az U23-as férfiak versenyét a nagy forróság miatt 92,8 km-re rövidítették, a rövidebb távnak köszönhetően egyből a rajt után megkezdődtek a támadások az oldalszélben. Végül agresszív versenyzéssel Cyrus Monk (Drapac EF Holistic Development Team) haladhatott át elsőként a célvonalon, őt 26 másodperccel követte James Whelan (InForm Tineli) és Michael Potter (Australian Cycling Academy), melyek közül az előbbi volt a gyorsabb.

Új-Zélandon a tavaly bronzérmet szerző Hamish Bond nyerte az időfutam bajnokságot, 2017 után 2018-ban is rajthoz állt a kétszeres (2012 London, 2016 Rio) olimpiai bajnok evezős és most maga mögé utasított mindenkit. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 2017-es bajnok Jack Bauer betegség miatt nem állt rajthoz és George Bennett a LottoNL-Jumbo-ból is hiányzott.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo