fbpx

VácCross – összecsapott Búr Zsolt és Peák Barnabás

Mintha csak tegnap kezdődött volna el, de már be is fejeződött a 2017-18-as Cyclocross Magyar Kupa sorozat…

A váci zárófutam méltó befejezése volt 7 állomásból álló Magyar Kupa sorozatnak: profi rendezés, festői környezet (a Hétkápolna parkjában és a Ligeti tó körül kialakított pálya), tavaszias idő, közepes mennyiségű sár és – nem utolsó sorban – remek hangulat fogadta a versenyzőket.

A látványosan fejlődő szakág sikeres szezonja ezzel azonban még nem ért véget! Hátra van még a január 14-i Kőbányai Bringapark Kupa, azaz a Cyclocross Magyar Bajnokság. Ezúton is ajánljuk minden olvasónk figyelmébe a programot, érdemes lesz kilátogatni a hazai Cyclocross ünnepére!

1. Futam – WU17, U17, WU15, U15, Master3 férfi

A 17 év alattiaknál ismét Minárovics Krisztián (TREK SE) győzött, bár sokáig úgy tűnt, hogy Lőrincz Bendegúz ezúttal meglepheti. Minárovics az utolsó körben sebességet tudott váltani és így lerázta a többieket. A harmadik hely sorsa sprintben dőlt el Adame Ármin és Csuja Bálint között, az előbbi javára. Ennek köszönhetően Adame összetettben is ledolgozta a hátrányát és pontegyenlőség alakult ki közöttük.

A 15 éven aluli lányoknál mindössze ketten indultak Oravecz Lora (PCCC) és Sike Lili Alexandra. A fiúknál Magyar Gergő (GYŐRI ATLÉTIKAI CLUB – DÓZSA) és Lőrincz Benedek közvetlenül az U17-es élmezőny mögött ért célba, míg Majoros Dávid ezúttal csak harmadik tudott lenni.

A Master 3 férfiaknál a Nyitráról érkező szlovák Igor Danis megelőzte a magyarokat, Lőrincz Jánost, Kolb Tamást és a többieket.

2. Futam – Elit nő, WU23, WU19, Master nő, U19, Master2 férfi

A nőknél Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) immáron az új csapatának színeiben és természetesen új kerékpárral indult. A futamban a kimagasló abszolút 4. helyen ért célba. Buzsáki Virág is szárnyalt (Miskolccal ellentétben pozitív értelemben), stílusosan ünnepelve a 18. születésnapját. A hobbi kategóriából fellépő Kubik Csenge lett a harmadik.

A master hölgyek között szintén nem alakult ki vérre menő küzdelem, Cséri Szilvia(ZKSE) győzött, őt Riba Orsolya és Kriston Judit követte.

Vas Balázs (Merida Maraton Team CST) futamgyőzelme egy pillanatig sem volt kérdéses, így természetesen megnyerte az U19-es kategóriát is Bognár Ábel és Tóth Dávid előtt.

A master 2-ben az összetett verseny nagyon kiélezett volt Szabó András Balázs (SW TEAM) és Adame László között, a pályán azonban technikai problémái miatt Adame nem tudta felvenni a versenyt az élmezőnnyel, így végül csak a 8. helyen ért célba. Szabó ugyanakkor, bár nem nagy előnnyel, de végig magabiztosan vezetve megnyerte a versenyt, Fesüs Lászlót és Specziár Viktort megelőzve.

3. Futam – WU13, U13, WU11, U11

Az 13 év alatti lányoknál Bruchner Regina (ZKSE Fermat) mindössze másodszor állt rajthoz a Magyar Kupa sorozatban, az összetettben így nem volt esélye, de a váci futamot magabiztosan megnyerte Kiss Emma Lotti és Vitkovics Vanda előtt. A fiúknál Vas Barnabás (Merida Maraton Team CST) legyőzte Pakot András Gusztávot, ennek köszönhetően az összetettben is megfordult a sorrend közöttük. Kiss Vince Dániel harmadik lett.

A 11 év alatti lányoknál Kiss Nikoletta Bettina és Benedek Zsófia állhatott a dobogóra. A fiúknál pedig a CROSSKOVÁCSI SKE versenyzői, Berencsi Benedek és Tóth Márk meg tudták előzni Péter Nándort, az összetett győztest.

4. Futam – Hobbi

A hobbi kategóriában Zofcsák Péter (Superior MTB Team) hamar az élre állt. Tóth Krisztián a nyomában maradt, azonban az utolsó körben leszakadt, végül Hugauf Marcel és Gyevát Dávid is meg tudták előzni őt.

A nőknél Kovács Fruzsina, Márián Krisztina és Sike Ágnes voltak a legjobbak.

5. Futam – Elit férfi, U23, Master1 férfi

Az elit futam legjobban várt eseménye Búr Zsolt (Vialand Racing Team) és Peák Barnabás összecsapása volt. Mindketten nagyon magabiztosan nyertek futamokat, de az utolsó, váci fordulóig kellett várni, hogy végre összemérjék erejüket. Az erőviszonyokra a többiekhez mért különbségekből lehetett valamennyire következtetni. Miskolcon Búr Zsolt hatalmas különbséggel győzött Buruczki Szilárd előtt, ami előrevetítette, hogy Peákra nagy feladat vár, ha le akarja győzni a cyclocross-specialistát.

Búr rajtja rosszul sikerült, de nagyon hamar felküzdötte magát az élre. Az első kör végén Peák még szorosan a mögötte haladt, viszont a második körben már ő sem tudta tartani a tempót és kezdett leszakadni. A különbség köztük folyamatosan nőtt, így a sorrendjük sem változott a végéig. A ciprusi edzőtáborból fáradt lábakkal hazatérő Buruczki Szilárd biztosan hozta harmadik helyet Rózsa Balázs és Szalay Péter előtt.

A master1 kategóriában Kusz Mátyás (Bringaland) az első körben közel 20 másodperces előnyt épített ki Cser Gáborral szemben és ez hosszú körökön keresztül alig változott, a vizuális kontakt hiányában inkább növekedett. Az utolsó körökben egyre világosabbá vált, hogy ez marad a sorrend közöttük és a harmadik helyről Héjja Attila sem tudott veszélyt jelenteni Cserre.

 

Eredmények:
https://versenyzek.hu/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/50/VACCROSS-Cyclocross-magyar-kupa

Következik: 2018.01.14. Kőbányai Bringapark Kupa – Cyclocross Magyar Bajnokság

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo