fbpx

Lazer Cameleon: gravel, túra, mtb? – Mindenhol megállja a helyét

A Lazer Cameleon ahogy a neve is mutatja többféle felhasználásra is alkalmas, legyen szó túra, gravel, vagy mtb használatról, mindegyikre bátran ajánlható. És ha ránézünk az árcímkére akkor garantáltan hanyatt esünk, ilyen kedvező áron ennyi technikai tartalmat egy prémium fejvédőgyártótól nem gyakran kapni…

lazer cameleon

A Lazer nevéről többnyire minden bringásnak a profi versenyzők sisakjai jutnak eszébe, Primoz Roglic, Wout van Aert, Tom Dumoulin is mind ezen márka fejvédőit viseli, de a montis világból is lehet szép számmal neveket mondani, akik Lazer sisakot hordanak, sőt a cyclo-crossból ismert világsztár, Mathieu van der Poel is Lazer sisakban nyert számos világkupát és világbajnokságot. Viszont a felsőkategóriás, aranyárú sisakokon is van túl élet a Lazernél, hétköznapi embereknek, hétköznapi felhasználásra is készítenek fejvédőket. A Cameleon is ebből a kategóriából kerül ki, de abszolút nincs szégyenkeznivalója, sőt jó pár technikai megoldást megörökölt a top end sisakaktól (miért is fejlesztett volna új technológiákat a Lazer, ha már vannak szuperül működő megoldásai, amiket elég kicsit olcsóbb anyagokból beépíteni a hétköznapi embereknek szánt fejvédőibe), így amikor a kezembe fogtam akkor meglepően tapasztaltam, hogy a Lazernél a belépő kategória is elég pro tulajdonságokkal lett felvértezve.

A Cameleon koncepciója az volt, hogy létrehozzanak egy olyan sisakot, ami a legnépszerűbb felhasználási módok igényeit kielégíti, viselhető legyen túra, gravel, városi és mtb kerékpározás során is, emellett a megjelenése is sportos, visszafogott és egyben trendi legyen és mindezt természetesen megfizethető áron nyújtsa. Hogy hogyan sikerült nekik?
A 13 nagy méretű szellőzőnyílás valóban elengedő levegőt enged be sportolás közben, így valóban bátran viselhető intenzívebb felhasználás során is. Állító mechanikában megkapta a Lazer egyedi rendszerét (Advanced Rollsys System), aminek a könnyített változata található például a csúcs modell Genesisben is, ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a sisak tetején található tekerő segítségével három dimenzióban a fejünkre állítsuk a fejvédőt, melynek köszönhetően tökéletesen fog illeszkedni a fejünkre a sisak. És nem csak férfiaknak ajánlott, mert a rendszer különlegessége, hogy a nők a copfjukat a mechanikát kívülre tudják húzni, melynek oka, hogy a hátul tekerős megoldásoknál az állítórendszer a copf útjában van, míg a Lazer felülről állítható rendszerénél a fej hátsó részénél két oldalról egy-egy elem rögzíti a sisakot, amik között van hely, ahol szabadon kihúzható a copf.

Advanced Rollsys System tekerője

A Cameleon külseje a mai divatos formavilágot követi, integrált rövid sild a napfény ellen és a stílusos megjelenésért, bátran viselhető városi kerékpározás vagy moniztás során is, bár én leginkább a gravel-, túraszerű felhasználáshoz tudnám leginkább elképzelni a dizájnja alapján. Elöl található benne bogárháló is, így nem kell aggódnunk amiatt sem, hogy egy nem várt élőlény kerül a sisakunkba.

A fejvédő hátulja a Lazer saját lámpájával kompatibilis, mely jól jön akkor ha sokat közlekedünk sötétben városban, a kerékpáron és a sisakon található lámpák fényét egyszerre könnyebben észrevehetik a forgalomban részvevő más járművek.

Az ára… jóval borsosabb árcímkére gondoltam, amikor először nézegettem a Cameleont, de szerencsére a Lazer jelentősen kedvezőbb árat állapított meg neki, amivel biztosan sokak kedvence lesz ebben a kategóriában.

Elérhető színek: kék, fekete, fehér, piros
Ajánlott fogyasztói ára: 20 990 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo